Veckobrev v.10 5/3 – 9/3 2018

Hoppas att alla hade ett lugnt och skönt sportlov. Eleverna berättade om pulkaåkning, skridskoåkning , lek på lekland och lek med lego. Eleverna som varit på fritids under lovet berättade om besök på museum och skridskoåkning i ishallen.

På måndagen presenterades veckans bokstäver: Rr och Yy. Under veckan har vi försökt forma bokstäverna rätt både med penna och på ipad. Vi har tillverkat rävar och tagit reda på  lite fakta om detta rovdjur som är vaken hela vintern och som jagar smådjur på nätterna.

På fritids har eleverna också arbetat med skapande på bokstaven ”R” och de har tillverkat regnbågar av garn.

Dessa finns på väggen utanför klassrummen. Väldigt vackra! På idrottslektionen lektes passande nog leken ” Räven och kycklingarna”.

På vår mattedag som är tisdagen, fick vi pröva på att programmera med kort. Eleverna arbetade två och två där en var programmerare och en föreställde en robot. Detta ska vi göra flera gånger. Ganska svårt men roligt tyckte de flesta.

Vi har också arbetat i matteboken bl.a. med att dela upp tal och att skriva siffror.

I onsdags fick eleverna sin första läsläxa.Spännande att se hur det ska gå med lästräningen. Se till att ta med läxan tillbaka i plastfickan nästa onsdag. Hoppas att ni hittar några ”EN” som är ordet alla ska leta efter i sin bok.

Igår pratade vi på värdegrundslektionen om ordet ”tolerans”. Vi såg ett avsnitt ur Ur.serien  ”Hotell kom som du är”. Vi jobbade också med vår läslogg där eleverna; efter att vi gjorde en bildpromenad, ritade och skrev om något de inte tordes göra.

Idag har vi lyssnat på årets mello-låtar och haft en omröstning för att se vilken låt vi tyckte bäst om. I stapeldiagrammet fick vi fram vårt resultat. På lördag får vi se om Sverige röstar fram samma låt som vi. Spännande!

Nästa vecka: På torsdag den 15/3 ska vi på föreställning med kulturskolan på kulturum, Arlandagymnasiet. Den dagen börjar vi  kl. 07.45.

Vi har ett tillfälligt telefonnummer för sjukanmälan 08-59126470. Detta gäller 7/3- 23/3.

På gång: Studiedag onsdag den 21/3. Ingen skola den dagen . Fritids är öppet för den som har fritidsplats.

Se till att lämna in lappen för påsklovet till fritids senast den 14/3.

Trevlig helg! Åsa Annika Carita Daad Mellie

Ett svar på ”Veckobrev v.10”