Veckobrev v.10

Veckobrev v.10  8/3 – 12/3 2021 

Efter ett varmt och skönt sportlov känns det nu som att våren har tagit en liten paus i sin framfart. Vi har ändå försökt känna lite vårkänslor genom att prata om vårtecken. Hur ser det ut i naturen när det är vår? Vilka förändringar sker? Eleverna fick göra en tankekarta om våren och bl.a skrev vi att snön smälter, fåglarna återvänder, gräset blir grönt och insekterna vaknar. Vi har tillsammans skapat en stor Tussilago med hjälp av våra händer. Den sitter på fönstret för att alla ska kunna se den och längta efter att få se den lysa i verkligheten i dikeskanterna. Tussilago börjar bokstaven “Tt” som har varit veckans bokstav tillsammans med bokstaven “Hh”.  

tussilago på gång
den färdiga tussilagon
Veckans bokstav H
veckans bokstav T

I tisdags spelade vi tärningsspelet ”Yatzy” där eleverna fick öva på att räkna prickarna på tärningen men också på addition, turtagning, uthållighet och att öva på att ta en förlust på ett bra sätt. Vi spelar vidare i nästa vecka. I matematikboken fick eleverna öva på siffran/talet 7. 


På våra språksamlingar har vi den här veckan arbetat med tvåljudsord. Både att höra vilka ljud som ingår i ett ord men också att sätta samman två ljud till ett ord. 

Is består av ljuden i och s

Igår, torsdag, lekte vi gemensamma lekar i klassrummet för att stärka gemenskapen. Viktigt särskilt när det börjat ny elev i klassen. Vi pratade också om våra klassrumsregler och påminde om hur viktigt det är att följa dessa. Vi fokuserar nu på att ingen ska behöva vara ensam och att man bara säger snälla ord till varandra. Hoppas att vi snart får ihop till vår belöning så att vi får ha vår “Leksaksdag”. Vi talar om när det är dags att ta med något hemifrån. Tänk på att när många har med sig en leksak så kan något försvinna eller gå sönder. Skolan ersätter inte trasiga eller borttappade saker. Skicka alltså inte med sköra och värdefulla saker. 

Vi besökte också vår naturruta där vi kunde konstatera att myrorna sov i stacken och att ännu har inte buskar och träd fått några knoppar. 

Nästa vecka, på onsdag, kommer vi att dela ut en “läsläxa” till alla elever. Den ligger i en plastficka med en information om hur det kan gå till att utföra läxan. Se till att skicka med den till skolan varje onsdag så att eleverna kan få en ny läxa att “läsa” hemma. Även om eleven inte kan läsa själv kan man göra läxan tillsammans med en vuxen i hemmet. Hoppas att det kommer att gå bra! 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Malin Daad Alexandra Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *