Veckobrev v.11

Veckobrev v.11  11/3 – 15/3 2019 

Den här veckan har vi haft bokstäverna “Cc” och “Zz” att jobba extra kring. Utanför klassrummen finns bilder på zebror och cirkusbilder. Eleverna fick ett zebrahuvud som de själva skulle fortsätta att rita en kropp till. Clowner och cirkustält börjar båda på bokstaven “c” även om de uttalas olika. Vi pratade mycket om att bokstaven “C” kan uttalas så olika som i ord som chips, cykel, coca- cola eller champinjoner. 

Zebrahuvud
Arbete i arbetsboken

I onsdags fick eleverna visa sina läsläxor och läsa texten för oss. Några visade bara sina anteckningar med hur många av ordet “en” man hade hittat i texten. För att eleverna ska kunna läsa en ordbild utan att behöva ljuda samman bokstäverna så har vi samma ordbild i läxa en gång till. Alla har fått en ny text att läsa till nästa onsdag. 

I går fick vi gå på Kulturskolans föreställning “Cirkus Finemang” på Arlanda gymnasiet. Vi träffade spå-damen, clowner, cirkusdirektörer och starka Elin. Vi fick lära oss om olika instrument när orkestern visade sina instrument. Det var roligt att sjunga de sånger vi övat på under flera veckors tid. 

Orkestern
Cirkusdirektör
Spåkulan

På vår NO-lektion gick vi till skogsdungen för att leta efter vårtecken. Vi såg att myrorna sov i stacken fortfarande men att videungen var vit och att vissa buskar och träd börjat få små knoppar. Vi kommer att besöka dungen med jämna mellanrum för att följa vårens framfart. 

Skogsdungen

På våra språklektioner har vi både arbetat med att läsa korta, enkla ord, repeterat att lyssna efter första ljudet och kategorisera bilder i grupper. 

På idrottslektionen idag har vi lekt samma lekar som på förra lektionen för att eleverna ska känna sig säkra och trygga i den nya miljön.  

Nästa vecka:  Vi kommer att fokusera mycket på värdegrunden och våra trivselregler. Vi har fått flera nya elever till klasserna och det skapar en viss oro i grupperna. 

På tisdag 19/3 tänker vi åka till Sigtuna för att se om isen fortfarande finns kvar på sjön eller om den har smält. 

På onsdag 20/3 ska läsläxan tillbaka. 

På torsdag den 21/3 tänker vi uppmärksamma “Downs syndrom dagen” med att rocka sockorna. Det betyder att vi gillar “Olika” och vi uppmuntrar att den dagen klä sig i olika strumpor på fötterna. 

På fredag 22/3 ska loggboken och idrottskläder finnas i ryggsäcken. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *