Veckobrev v.11

Veckobrev v.11  15/3 – 19/3 2021 

Den här veckan har vi endast haft en bokstav som “veckans bokstäver”. Det var bokstaven “Pp”. Vi kom på många ord som börjar på den bokstaven: penna, polis, pingvin, pappa, plantera och päron var några av orden. Det fanns också många bilder i tidningarna så collaget blev fullt av bilder på saker som började på “Pp”. 

Collage och ord på ”P”

På våra språksamlingar i veckan har vi arbetat med tvåljuds-ord och treljuds-ord. Vi har både lagt till ett ljud framför ordet men också lagt till ett ljud sist i ordet. Vi fortsätter med detta i nästa vecka. Dessa övningar gör att eleverna blir medvetna om att ord består av olika ljud. Att sätta ihop ljuden blir sedan till ett ord. Sedan ska ju bokstäverna kopplas ihop till ljuden och sedan är läsningen i gång. Vi har i onsdags delat ut den första läsläxan till alla elever. En läsläxa man gör tillsammans med en vuxen. Vi vill också uppmuntra till att skriva så att läsa ordkortet och skriva av detta är också en träning i sig. Läs boken många gånger så kan flytet i läsningen bli bättre. Om ni undrar över något så ta kontakt med er mentor. Skicka med plastfickan med ordkortet, boken och skrivhäftet på onsdagar så läser vi med eleverna och delar ut en ny läsläxa. 

läsläxa till onsdag

Igår fick eleverna pröva på att plantera ett frö i jord. Vad behöver man för att det ska kunna gro? Vi pratade om vatten och sol. Hoppas nu att alla frön gror så att alla elever får en blomma att ta med hem så småningom. 

Hur man planterar ett frö
Slingerkrasse/Indiankrasse

Den här veckan har vi läst en del böcker om barn med funktionsvariationer. Vi har färglagt sockor i olika mönster/färger och sett en film om “rocka sockorna”. Detta då Downs syndrom uppmärksammas den 21/3 varje år.  

Fredagen blev vår “leksaksdag” då eleverna som belöning för att de följer våra kompisregler fick ta med sig leksaker hemifrån.  

Dockor
Radiostyrd bil
Bilar
Målarbok

Som bilaga i dag skickar vi med en information från skolsköterskan angående hälsobesök. Några får också en blankett där hälsouppgifter ska fyllas i och sedan lämnas tillbaka till skolan så fort som möjligt. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Malin Lorena Sulejman Alexandra 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *