Veckobrev v.14

Veckobrev v.14  ¼ – 5/4 2019 

Nu har vi kommit in i nästa vårmånad som heter april. I måndags då det var den första april så blev barnen “utsatta” för ett litet aprilskämt. Vi bad alla sätta på sig skoskydd på huvudet då vi fått ett utbrott av löss i skolan. Alla såg så söta ut i sina blåa huvuden innan vi berättade att det bara var ett aprilskämt. 

På tisdagen hade vi biologilektion där vi lärde oss fjärilens olika stadier. Vi såg faktafilmer om hur en fjäril först lägger ägg på ett blad, sedan kläcks ägget och ut kommer en larv som äter av bladet. När larven blivit tillräckligt stor så spinner den en kokong runt sig själv och bildar en puppa . Till slut förvandlas puppan till en fjäril. Eleverna har praktiskt visat att de lärt sig detta genom att rita, skriva och klistra fast olika slags pastafigurer som visar fjärilens olika stadier på en pinne. På musiken både sjöng vi och dansade om våren och om påsken som snart är i antågande. 

En fjärils livscykel med pastasorter.

På onsdagen fick eleverna i grupp försöka lösa ett matteproblem där två barn skulle dela lika på en mått med ris. Intressanta diskussioner och väldigt olika förslag på hur man skulle kunna göra. Den dagen fick eleverna också öva sin finmotorik när de påsk-pysslade. 

Påsk-kycklingar

I går tittade vi på ett avsnitt från Ur. Skola som handlade om kretslopp och miljö. Vi ska lära oss att vara rädda om vår jord och inte slänga skräp i naturen.  

Vi gick på torsdagen iväg för att se vilka blommor som kommit upp i rabatterna.  Vi såg snödroppar och krokus. Vi lekte i en lekpark innan vi gick tillbaka till skolan. 

Snödroppar
Krokus

I dag har vi gjort tavlor som föreställer snödroppar. Vi använde oss av oljepastellkritor och vattenfärg. Det är lite magiskt med att man kan måla över med vattenfärgen utan att det syns på bilden. 

Snödroppe

På idrotten har vi idag haft stationssystem där vi övat oss i att balansera, hänga och göra kullerbyttor. 

Nästa vecka:  På onsdag ska läsläxan ligga i väskan 

                         På torsdag åker vi till Sigtuna och ser om isen smält på sjön. 

                         På fredag ska loggboken och idrottskläderna ligga i väskan. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *