Veckobrev v.15

Veckobrev v.15  8/4 – 12/4   2019 

Den här veckan har vi börjat repetera arbetet med bokstäver och hur de låter och ser ut. Vi kommer att arbeta efter alfabetets ordning och vi började med bokstaven Aa men några elever hann också med att börja med bokstaven Bb. Vi jobbar dels på ipad men också i ett arbetshäfte. På måndagen fick alla elever också tillfälle till att praktisera sina kunskaper i matematik när vi spelade olika tärningsspel och strategispel. 

I tisdags besökte vi vår skogsdunge för att se vårens utveckling. Vi såg vitsippsknoppar men också att myrorna gömt sig i stacken. Vi tror att det var för att det var så kallt ute. Sist kryllade ju myrorna omkring myrstacken. Vi passade också på att ha en mattelektion i skogen. Eleverna fick arbeta parvis med att göra mönster av naturmaterial. Vi övade oss i att följa ett mönster, följa en instruktion, se likheter-olikheter, samarbete, turtagande och hjälpsamhet.  

På onsdagens praktiska bildlektion fick eleverna öva matematik, mönster och finmotorik med hjälp av pärlor som skulle bli till påskägg. Då några valde att göra stora ägg så fick dessa elever också öva sig i uthållighet då det tog lång tid att pärla färdigt ett stort ägg.  

Påskägg av pärlor

De flesta hade med sig sin läsläxa och det är roligt att lyssna på eleverna som övat på läsningen hemma. Alla hade letat efter ordet “och” men i alla texter fanns inte ordet så då fick man skriva siffran 0. Den nya läsläxan har man till den 24/4 att öva på. Samma ordbild att leta efter= och. 

I går åkte vi till Sigtuna för att se om isen smält på sjön. Nu hade den det så nu kunde vi också ta bort vår “is” på temaväggen i klassrummet. 

I dag har vi pratat om påsken och varför man firar påsk enligt traditionen.  

Eleverna har i veckan fått välja ut den mandalabild man är mest nöjd med och den har vi nu satt upp utanför klassrummet för alla att ta del av.  

Nästa vecka: PÅSKLOV 

 Vi ses igen tisdag den 23/4 kl. 08.10. Den dagen tänker vi åka till Kungsträdgården i Stockholm för att se på körsbärsblommorna som är ett vackert vårtecken. Vi åker direkt vid skolstart så kom inte för sent. 

Vi önskar alla trevlig helg och en skön ledighet! 

Åsa Annika Lorena Daad 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *