Veckobrev v.2

Veckobrev v.2  12/1 – 15/1  2021 

Välkomna tillbaka till skolan efter julledigheten! 

Hoppas att ledigheten var lugn och skön för alla och att alla nu är utvilade och pigga på att börja “arbeta” igen. 

Den här veckan har de flesta varit tillbaka i skolan även om några få har förkylningssymptom och har behövt vara hemma och vila. Vad gäller corona/covid19 så är det fortsatta förhållningsregler som gäller. Vi meddelar om nya regler börjar gälla. 

I tisdags vände vi blad på almanackan efter att vi gjort väderstatistik över december månad. I december hade alla dagar varit molniga. Nu har januari bjudit på lite mer varierat väder och det uppskattas av eleverna. Kul att snön äntligen har kommit! 


Veckans arbete i Bornholm har innehållit olika övningar med sammansatta ord. Vi har satt ihop två ord till ett ord, delat på ett ord till två ord och byggt färdigt ett halvt ord till ett helt. Nästa vecka fortsätter vi med att lyssna efter ljud i ord. 

I onsdags dansades julen ut enligt tradition. Vi plockade av julgranspyntet ur julgranen innan den “kastades” ut och vi sjöng några traditionella sånger som hör till. Vi krossade också vårt pepparkakshus och några ville gärna äta upp karamellerna som satt fast på huset.

Julgransplundring


På mattelektionen i veckan har vi spelat ett “Snögubbe-spel” med hjälp av tärning. Vi övade oss i att läsa av en tärning, turas om och att samarbeta. Snögubbarna fick sedan klippas ut och finns nu uppsatta på vår vinter-vägg.

snögubbespel
Vintervägg
Den här veckan har vi läst en saga om “Barnen i Kramdalen” som handlar om integritet och att kunna säga “Nej” om något inte känns bra. Detta hade vi bra diskussioner om. Där kom också upp ord som tafsare och nättroll som vi diskuterade om vad det kan vara. 

I går, torsdag, besökte vi vår naturruta som nu är helt förvandlad mot hur den såg ut i december. Fullt med snö på marken och på träden! Snöflingor virvlade också runt i luften. 

Vår naturruta i januari månad.

Idag har vi varit i pulkabacken och haft en rolig stund tillsammans. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Malin Adam 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *