Veckobrev v.20

Veckobrev v.20  13/5 – 17/5 2019 

Den här veckan har bjudit på soligt och varmt väder. Eleverna tycker det är skönt att slippa flera lager av kläder på kroppen. Tänk gärna på att ta med en vattenflaska då många blir törstiga och behöver dricka mycket vatten. 

I måndags fortsatte vi vårt bokstavsarbete och vi spelade också olika slags sällskapsspel. Några elever har lärt sig tärningsspelet yatzy med lite enklare regler. Då får man öva mycket på addition när prickarna ska räknas samman. 

Yatzyspel
Tre i rad

På tisdagen fick eleverna dokumentera sina kunskaper i hur man slänger sopor. På filmen “Barr och pinne räddar världen” fick vi lära oss om vad man får slänga ned i en toalett. Endast det som kommer ur kroppen och toalettpapper får slängas och spolas ned. 

Den här veckan har vi också fått pröva på vad programmering kan innebära. Vi har lekt robotar som endast kan röra sig efter en kod. Detta ska vi fortsätta med men även sedan få pröva på att koda en robot med hjälp av ett spel på ipaden. 

Analog programmering

Vårat tema träd som endast hade körsbärsblommor har nu fått vackra blad som eleverna har fått göra med hjälp av en instruktion i flera led. Vika, klippa och klistra behövdes göras och många elever gjorde flera stycken blad när de förstått hur man skulle göra. 

Tematräd med blad

I går dokumenterade vi hur våra larver har växt i burken. Nu finns det puppor som hänger i locket. 

Puppor och larv

I går besökte vi naturrutan och såg hur grönt det nu blivit överallt. Eleverna fick i uppgift att noga titta på hur en vitsippa ser ut och räkna kronbladen. Vi upptäckte att vitsippor har olika många kronblad. 

Vitsippa med 7 kronblad

Nästa vecka: På onsdag 22/5 åker vi med abonnerad buss till Skånelaholms slott utanför Rosersberg. Vi kommer att ta med pastasallad + festis men vill eleverna ha med extra frukt eller fika så går det bra. Vi kommer att få en guidad visning inne på slottet men vi får också tid till lek utomhus. Se till att ha kläder som passar för väderleken .Vi är tillbaka till skolan slutar. Vi börjar vanlig tid 8.10 och blir hämtade direkt på morgonen med bussen. Kom inte för sent! 

Ingen läsläxa på onsdag den 22/5. Ta tillbaka den nya läsläxan den 29/5. 

På fredag den 24/5 har vi vår sista idrottslektion. Ta med idrottskläder + handduk. Glöm inte att lägga i loggboken i väskan. 

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad Mumin 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *