Veckobrev v.21

Veckobrev v.21  20/5 – 24/5 2019 

Nu har vi kommit fram till terminens sista veckobrev. Det beror på att de följande veckorna är förkortade då det är flera helgdagar. Spara detta veckobrev då det innehåller viktig information. 

I måndags jobbade vi vidare med bokstavsarbetet. Vi spelade också olika spel varav yatzy är populärt. 

På tisdagen fick eleverna än en gång användning av kunskaperna i vikteknik då de fick göra vitsippor till temaväggen. De ritade blommans olika delar: ståndare, pistill och kronblad. De kom ihåg att vitsippor har olika många kronblad. 

Vitsippor

På onsdagen besökte vi Skånelaholms slott utanför Rosersberg. Vi hann både leka, fika, äta lunch och gå på guidad tur inne på slottet. Vi fick se många vackra tavlor på väggarna och även hur det såg ut nere i köket. Eleverna har dokumenterat med text och bild hur slottet såg ut och vad de såg inne på slottet. Dessa bilder sitter nu på väggen utanför klassrummet. 

Skånelaholms slott

Den här veckan har vi också dokumenterat hur våra larver har förvandlats till puppor och även i en bur till fjärilar. Det har varit spännande och lärorikt. Fjärilarna har vi matat med apelsiner, äpplen och sockerlösning. 

Tistelfjärilar

Idag har vi haft vår sista idrottslektion där eleverna önskade att göra en hinderbana med olika redskap. 

Vi har också haft fjärilssläpp utomhus för de fjärilar som vi fött upp. Hoppas de trivs och överlever i sommar. 

Nästa vecka: på onsdag den 29/5 ska läsläxorna och ordbilden tillbaka till skolan. 

                       Vi är lediga från skolan 30/5 och 31/5 

Näst nästa vecka:  tisdag den 4/6 åker vi på utflykt. Vi tar med pastasallad+ festis och eleverna får ta med extra fika, frukt och dryck om de vill. Vi börjar kl. 8.10 och beräknar vara tillbaka på skolan till ca. kl.14.00. Utflyktsmålet beror på vädret. En extra information kan komma. 

                        Vi är lediga från skolan 6/6 och 7/6 

Skolavslutning sker onsdag den 12/6 kl. 8.30 – 10.00. Vi börjar med att hela skolan träffas utomhus på skolgården och sedan har vi en egen avslutning i klassrummen. Vi bjuder på saft och eleverna och föräldrarna kan ta med bröd och kakor till en gemensam fikabuffe som vi äter av efter klassrumsavslutningen. 

Trevlig helg!  

Åsa Annika Lorena Daad Mumin 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *