Veckobrev v.21

Veckobrev v.21  21/5 – 25/5 2018

 

I måndags såg vi det sista avsnittet av ”Livet i bokstavslandet”.De sista bokstäverna vi fick arbeta med var ”Xx” och ”Öö”.  Vi avslutade bokstavsarbetet med att eleverna fick gå en tipspromenad där uppgiften var att para ihop versal med rätt gemen.  Uppgiften gick bra men det var svårt att fylla i en tipslapp. Vi avslutade med saft och bullkalas på ängen!

Vi har också gjort en bokstavsbok till eleverna med alla ord som de samlat, under arbetet med bokstäverna. Den ligger nu i mappen som ska skickas hem innan skolavslutningen.

I tisdags åkte vi till Skånelaholms slott utanför Rosersberg. I två grupper fick vi gå runt och se och lyssna på vad guiderna berättade om slottet. Vi fick se stora delar av slottet och höra om hur de levt på slottet för flera hundra år sedan. I ”fängelsehålan” fick busarna stanna ett tag i mörkret. Det var lite läskigt att se. Vi såg vackra tavlor på slottet och även samlingar av allmogesaker högst upp i slottet.  Efter guidningen fick alla fika, leka och sedan äta hamburgare innan bussen tog oss tillbaka till skolan.

I går , torsdag, hade vi en toppendag  i Mulle-Meck parken. Alla lekte och var glada.Vi fikade och åt pastasallad och även om det var varmt och soligt så var det ingen som gnällde. I början på september var vi i denna park och nu avslutar vi läsåret där igen. Det känns bra att ”Knyta ihop säcken” på detta vis.

I veckan har vi också dokumenterat våra fjärilslarvers utveckling frånlarv, puppa och till färdig fjäril. Tyvärr fick vi inte vara med om det exakta ögonblicket när en fjäril kommer ut ur puppan men nästan…. I onsdags fick raketen den första fjärilen och i går kom det flera fjärilar ut ur pupporna.

Nästa vecka:  Vi kommer att hoppa mycket hopprep då vi har en utmaning att hoppa så mycket som möjligt. För varje 100 hopp får vi en pärla och den klass som har flest pärlor uppmärksammas på skolavslutningen.

På tisdag  29/5 kommer eleverna att få träffa sin blivande lärare i årskurs 1.

På torsdag 31/5 kommer vi att besöka Sigtuna en stund på förmiddagen

 

Trevlig Helg!

Åsa Annika Daad Carita

3 svar på ”Veckobrev v.21”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *