Veckobrev v.3

Veckobrev v.3   13/1 – 17/1 2020 

I måndags dansade vi ut julen i idrottssalen. Enligt tradition ska julen ut den Tjugondedag jul, alltså den 13 januari. Vi sjöng och dansade bl.a. Prästens lilla kråka, vi äro musikanter och karusellen. Eleverna tyckte också det var spännande att vi med en hammare slog sönder pepparkakshuset. Tomten kom på ett sista besök med varsin påse med innehåll att mumsa på. Trevlig avslutning på julen.  

Granen plockas av.
Vi krossar pepparkakshuset.
Tomten med påsar

Den här veckan har vi återigen dragit igång bokstavsarbetet . Veckans bokstav är “Ss”. Vi har samlat ord på “S” och skrivit ord i våra bokstavsböcker. Eleverna skriver snabbare nu och med tydligare handstil. Att öva ger resultat. Bravo! 

Veckans bokstav som mandalabild.
Ord på bokstaven S.
Arbete i arbetsboken
Collage
Bokstavståget på ipad

I onsdags åkte vi skridskor och i ishallen var vi än en gång ensamma. Så roligt att se elevernas uthållighet och balansen som blivit så mycket bättre sedan första gången vi åkte skridskor på isen. 

I går, torsdag, hade vi en matematiklektion där vi skulle leta efter formen “cirkel”. Några fotade inomhus och några var på skolgården på jakt efter formen. I klassrummet gjordes ett collage av några elever och lektionen avslutades med att vi redovisade arbetet vi gjort för varandra i klassrummet. Kul sätt att introducera geometriska former som vi kommer att jobba vidare med några tillfällen. 

Cirkelformad reflex
Golvmönster
Redovisning av cirklar hittade utomhus.
Cirklar i tidningar

I dag har vi lyssnat till läsläxan och eleverna har fått ett nytt ord att öva på till nästa vecka. En ny text har också eleverna fått med sig hem. Hoppas att alla tycker att det fungerar bra med läsläxan. Om någon undrar över något så ta kontakt med Åsa eller Annika. 

Nästa vecka: Onsdag den 22/1 åker vi skridskor. Ta med hjälm och varma kläder. 

                        Fredag den 24/1 ska läsläxan och loggboken ligga i väskan. 

Det är dags för terminens utvecklingssamtal. Vi har satt upp listor utanför klassrummet där ni kan boka er för en tid. Datumen som gäller är onsdag den 12/2 eller tisdag den 18/2. Vi kommer den här terminen att fokusera på vad vi sett i kartläggningen i svenska och i matematik. Självklart deltar eleverna med sin vårdnadshavare på mötet och behöver ni en tolk så meddela detta så snart som möjligt. Fyll i listan så snart som möjligt för vår och er planerings skull. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *