Veckobrev v.3

Veckobrev v.3  18/1 – 22/1  2021 

I måndags fick eleverna se på “Livet i bokstavslandet”. Veckans bokstäver har varit “Ss och Åå”. När vi samlade ord upptäckte eleverna att det var svårt att hitta på ord som börjar på bokstaven “Å” men lätt på bokstaven “S”. Som vanligt har vi också skrivit ord i våra bokstavshäften och gjort collage ur tidningar. Vi har också med hjälp av ipad övat på att känna igen bokstäverna. 

Collage ur tidningar

I tisdags hade vi två matematiklektioner. I boken fick eleverna visa sina kunskaper kring begreppen bred-smal och på den andra lektionen fick eleverna i grupper sortera material utefter vad man kom överens om. Många sorterade efter färg men också efter form, antal hål eller efter någon annan kategori. Detta ska vi göra vid fler tillfällen då eleverna var engagerade och upptäckte att man kunde sortera materialet på olika sätt. 

Sortera logiska block
Sortera fordon efter färg
Sortera efter antal hål i knappen
Under våra språksamlingar i veckan har vi arbetat med det första ljudet i ett ord. Ljud och bokstav är ju inte samma sak. Vi har också i bildform befäst våra kunskaper med sammansatta ord. På väggen utanför klassrummet finns elevernas alster uppsatta.  

Den här veckan har skapandet haft som tema “snö”. Vi har klippt snöflingor av cirkelformat vitt papper och även ritat snögubbar efter en instruktion där vi fick lära oss hur en skugga kan synas. Snöflingorna och snögubbarna sitter nu på “vinter-väggen” i klassrummet. 

Snöflinor
Snöflingor i trädet
Snögubbar målade efter instruktion

I går fick eleverna också öva på samarbete i grupp då ett “färgpussel” skulle lösas. Att lyssna på en instruktion, att dela med sig och att komma överens är viktiga kunskaper som behöver övas ofta. En rolig uppgift tyckte eleverna. 

Grupparbete med färgpussel

Idag skickar vi med en skolenkät från skolinspektionen. Den besvaras med kod på nätet. 

Vi påminner också om att både skola och fritids är helt stängt måndag den 8/2.  

Vårterminens utvecklingssamtal kommer att ske utan deltagande av vårdnadshavare. Detta pga av covid-19. Eleverna kommer att ta med hem en utvecklingsplan i pappersform som eleverna gör enskilt med mentorerna under februari månad. Vi kommer att meddela när dessa är på väg hem så ni kan hålla uppsikt i väskan efter ett stort kuvert. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Adam Malin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *