Veckobrev v.33

Veckobrev v.33  17/8 – 20/8 2021 

Äntligen har vi börjat i skolan! 

Vi har längtat och väntat på alla nya elever och nu har vi äntligen fått träffats! 

Detta är det första veckobrevet som eleverna får och som de klistrar in i sin loggbok varje vecka. I loggboken kommer ni också att följa elevernas skrivutveckling. Ta för vana att läsa veckobrevet noga där vi förmedlar till vårdnadshavarna vad vi arbetat med och annan viktig information att ta dela av. Loggboken ska ligga i väskan varje dag så se till att eleverna har en tillräckligt stor väska/ryggsäck så att den får plats. 

Den här veckan har vi arbetat med rutiner och med att lära känna varandra. Det arbetet fortsätter flera veckor. 

Som rutin har vi att vi träffas på skolgården 8.10 och vi går gemensamt till vårt klassrum i paviljongen. Då det fortfarande är en pandemi så får inte vårdnadshavare komma med in i skolans lokaler men vi försöker stötta och hjälpa nya elever som känner sig lite otrygga så gott vi kan. Den här veckan har vi börjat med värdegrundsarbete där målet är att känna trivsel och trygghet. Vi har pratat om likheter och olikheter t.ex. då vi den här veckan har pratat om begynnelsebokstav och hur en familj kan se ut. I våra stora hjärtan har vi samlat elevernas arbeten. Att samarbeta är också mycket viktig kunskap att lära sig. För att lära känna varandra på ett bra sätt har vi använt oss av leken som metod. Både fri lek inomhus och utomhus men även gemensamma grupplekar som “Gubben i lådan” och “Hunden och benet”. Lekar som eleverna känner igen från förskolan skapar trygghet. 

Grupparbete
Våra olika familjer

Skoldagarna kommer att ha lite olika innehåll men som rutin har vi att eleverna färglägger en bild varje morgon under tystnad men med lugn musik i bakgrunden. Morgonsamling då vi arbetar med almanackan är också en rutin vi har varje dag precis som att vi också lyssnar på saga och äter frukt innan vi går ut på rast. Vi äter vår lunch kl. 12.00 och sedan går vi ut på skolgården och leker tills skoldagen tar slut 13.15.  

Schema på väggen

Vi hoppas att ni alla ska trivas och känna er välkomna här på Tingvallaskolan och att vi tillsammans ska lära oss massor av nya kunskaper under det här läsåret!  

Vi ses på måndag kl. 8.30 vid flaggstången på skolgården. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Daad Lorena Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *