Veckobrev v.34

Veckobrev v. 34  23/8 – 27/8  2021 

Augusti börjar lida mot sitt slut och sommaren likaså. Den här veckan har bjudit på varierat väder, så det är bra att eleverna har stövlar och regnkläder att tillgå. 

Det känns som om en del av våra rutiner har satt sig för eleverna. De vet sina platser i klassrummet och i matsalen. De försöker följa de olika schema-aktiviteterna så gott det går. Vi använder oss av bildstöd så att man inte ska behöva kunna läsa för att veta vad nästa aktivitet på dagen innebär. Den här veckan har fokus legat på trygghet och vår värdegrund där alla är lika mycket värda. Att vi får tycka olika och att det är lika bra. I våra “Hjärtan” har eleverna ritat och berättat om sitt hus, sin favoritmat och om vad de tycker om att göra. Som högläsningsbok har vi läst om “Grodan och hans vänner”. Vi har lekt fritt inomhus och många elever väljer då att spela spel eller bygga pussel. Att bygga i byggrummet är också populärt precis som rummet vi kallar “lägenheten” där det bl.a. finns möjlighet till att klä ut sig. Utomhus har vi tillsammans lekt leken “Katten och råttan”. Som avslutning på dagen har vi också lekt tillsammans. “Gör om mig-leken” är populär liksom “Kims lek”. 

favoritmat
Våra hus
Förra veckans ”hjärtan” och denna veckas

På fredagar skriver vi i vår loggbok och vi har också tillgång till vår idrottssal den dagen.  

Nästa vecka börjar några nya elever i våra klasser och vi  hoppas att de ska trivas och känna trygghet tillsammans med oss. 

Nästa vecka: Vi erbjuder alla vårdnadshavare att boka in sig för ett utvecklingssamtal som är i formen av ett “Lära känna samtal”. Samtalet bokar ni in på ett formulär som Åsa och Annika tillhandahåller. Samtalet kommer att ske i klassrummet den valda tiden och endast en vårdnadshavare är välkommen tillsammans med eleven detta för att vi ska minimera antalet kontakter i skolan under pandemin som råder. Samtalet är en bra chans för er att besöka klassrummet och få svar på frågor ni har kring skolan. De datum som gäller är den 8/9 och den 14/9. Boka in er så snart som möjligt. 

Kom också ihåg att sjukanmälan ska göras för varje dag i Dexter eller på talsvarstjänsten på telefonnummer 08-124 515 32. Om ni är frånvarande från fritids så anmäls detta i tempus. Dessa system är inte synkroniserade nämligen. 

Den 16/9 kommer en fotograf och tar gruppfoto på varje klass. Inga enskilda bilder tas. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *