Veckobrev v.35

Veckobrev v.35  30/8 – 3/9  2021 

Den här veckan har många elever och personal varit sjuka och frånvarande från skolan. Det är verkligen tråkigt att dessa förkylningssymptom har drabbat oss i förskoleklassen.  Tråkigt när vi nyss lärt känna varandra!  

På Tingvallaskolans blogg finns ett inlägg kring uppdatering kring corona. Inlägget finns under detta veckobrev på adressen www.tingvallaskolan.se. Gå in under fliken förskoleklass för att hålla dig uppdaterad. 

Vi har ändå jobbat vidare med hur vi på bästa sätt ska vara vänner. Vi har påbörjat arbetet kring klassrumsregler, men då många varit frånvarande får vi fortsätta i nästa vecka med dessa. Vi har varje dag den här veckan sett ett avsnitt ur Utbildningsradions program “Vara vänner”. Där får man ta del av olika problem som elever kan stöta på i skolan och vi har diskussioner kring hur man kan lösa dessa på bästa sätt.  

Vi har lekt några nya grupplekar såsom: “Kycklingarna och räven” och “Fruktsallad”. Vi tycker att leken är bästa metod för att lära känna varandra på ett roligt sätt. 

I onsdags fick vi vända blad på vår stora vägg-almanacka. Nya månaden heter september och är den första höstmånaden. Vi har sedan i veckan arbetat kring “Hösten” genom att göra en tankekarta om vad vi redan har för kunskaper om hösten, arbetat i ett höst-häfte och sjungit sånger om hösten. 

Tankekarta
Hösthäfte
Höstfärger
Siffra – antal
Bokstäver

Nästa vecka: Utvecklingssamtal/lära känna samtal på onsdag den 8/9. Det finns tider kvar att kunna boka in sig på.  Vi erbjuder också tider tisdag den 14/9. Eleven och en vårdnadshavare deltar i mötet med mentor i klassrummet. Ta kontakt med Åsa eller Annika i nästa vecka för att boka in den tid som passar er bäst. 

Vi får verkligen hoppas på snar bättring för alla som varit sjuka under veckan. 

Vi önskar er en trevlig helg! 

Åsa Lorena Felix Sulejman  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *