Veckobrev v.37

Veckobrev v.37   13/9 – 17/9  2021 

Äntligen är de flesta elever friska och tillbaka på skolan. Det var en seg förkylning! 

Den här veckan har vi jobbat mycket med matematik. Vi har jobbat med mönster på olika sätt. Eleverna har fått rita ett mönster på ett rutat papper som de sedan skulle överföra till ett annat material, i det här fallet, pärlor. Vi har också byggt mönster med olika “plockisar” och använt “Lyckohjulet” med mönster. Ett mönster är en sekvens som återupprepas. Vi har också använt oss av oss själva när vi byggt “varannan-mönster”. Det kan t.ex. ha varit lång, kort, lång eller pojke, flicka, pojke. I hösthäftet har eleverna fått visa sina färdigheter vad gäller att följa ett påbörjat mönster. När vi sjöng höstsånger i går, torsdag, så klappar vi i en av sångerna ett mönster: knä, klapp, klapp, knä, klapp, klapp. Det blir svårt när man också ska sjunga samtidigt som man ska följa klapp-mönstret. Vi övar vidare. 

Mönster med färger och pärlor
Rita ett eget mönster …
Lyckohjulet med mönster. Vilken färg ska de vita rutorna i mönsterraden ha?
Arbete med mönster i hösthäftet

Vi har fortsatt arbetet med “Hitta matematiken” som kartläggningen från Skolverket heter. Nu har vi spelat ett tärningsspel där vi ser hur eleverna läser av en tärning, adderar, känner igen siffror, storleksordnar tal och uppskattar antal. Vi fortsätter med detta i nästa vecka. 

I tisdags såg vi en kort faktafilm om flyttfåglar och eleverna ritade sedan fåglar på svart papper. Dessa klipptes ut och sitter nu i v-formation, som i en “pil” pekandes söder ut på vår tema-vägg i klassrummet. 

Flyttfågel på svart papper
Flyttfåglar på tema-väggen

Vi har sett de sista programmen i UR-serien “Ugglan och kompisproblemen”. De citat som “Ugglan” har kommit fram till har vi också satt upp i klassrummet. Dessa kommer vi att återkomma till precis som våra klassrumsregler/trivselregler.  

Igår, torsdag, kom fotografen till skolan och tog gruppbilder på alla klasser. Inga enskilda bilder togs. 

De elever och vårdnadshavare som inte har haft något utvecklingssamtal den här veckan eller förra veckan får ta kontakt med Åsa eller Annika för att boka en tid. Det är ett erbjudande, inte ett tvång att komma på ett utvecklingssamtal/lära-känna samtal. 

Nästa vecka: Vi kommer att jobba vidare med hösten som tema. Vi ska ha en tema-dag om äpplen och även gå till vår “natur-ruta” för att se vilka “Höst-tecken” vi kan upptäcka. 

Kom ihåg att det inte är någon skola måndag den 27/9 och tisdag den 28/9. Fritids är öppet för de elever som har en fritidsplats. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Daad Lorena Felix Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *