Veckobrev v.38

Veckobrev v.38 16/9 – 20/9 2019 

Den här veckan har vi börjat med två nya bokstäver som vi ska försöka lära oss. Nu heter bokstäverna: Bb och Oo. Vi har i våra arbetsböcker färglagt bokstäverna, format med penna men även hittat de bilder som rimmar.  På våra svenskalektioner har vi arbetat med att försöka beskriva en sak så detaljerat att de övriga ska kunna gissa vad man menar. Vi övar oss men det är svårt för många av våra elever.  

Arbetsboken

Vi har letat efter ord på “Veckans bokstäver” och i bokstavsboken har vi skrivit orden med penna. På väggen hänger också Collage där vi samarbetat och letat efter bilder i tidningar på saker som börjar på “Bb” eller “Oo”. 

Ord på O
Collage på Bb.
Arbete på bokstaven B

På måndagen hade vi vår idrottslektion med olika lekar som tränar uppmärksamheten förutom att också kroppen får röra på sig. 

I tisdags åkte vi till Viby by för att få lära oss om hur livet levdes där för ca. 100 år sedan. Vi fick gå runt och se hur byn ser ut, smaka på kålrot och torkade äpplen, lära oss om hur ett tvättbräde fungerar och se hur en fårsax ser ut. Inne hos gumman i stugan fick vi höra om när gubben sköt en räv och när barnet Kalle blev arg och slängde vedträt i taket. Innan vi begav oss tillbaka till skolan åt vi också av vår medhavda frukt/smörgås. 

Guiden visar en stötta över gärdesgården
Ett fårskinn
Smaka på torkat äpple
Gumman i stugan hälsar välkommen
Brödkakor i taket.

I går, torsdag, pratade vi om olika känslor igen och mycket om varför man kan bli arg. Eleverna har ritat i sin “Boken om mig” om att man kan bli arg när någon tar ens saker, när man blir tacklad på fotbollsplanen, när någon är dum mot ens kompis eller  när man känner sig retad. 

På musiklektionen fick vi lära oss en ny sång om veckodagarna och vi sjöng också lite höstsånger som vi lärde oss vid förra lektionen. 

Nästa vecka: Studiedagar mån.23/9 och tis.24/9. Ingen skola. 

På gång: Rektor Jessika hälsar er välkomna till Föräldraråd måndag den 30/9 kl.8.30 – 9.30. Meddela om ni kommer då det serveras frukost. 

Förskoleklassen kommer att åka skridskor på idrottslektionerna fr.o.m. onsdag den 9/10. Eleverna behöver skridskor och hjälm på isen. Ett fåtal skridskor finns för utlåning. Vi kommer att åka skridskor resten av höstterminen. 

Glöm inte att lämna tillbaka ansökan om bibliotekskort, senast onsdag den 25/9, om ni vill att era barn ska få ett eget bibliotekskort. 

Trevlig helg! Vi ses igen onsdag den 25/9 kl. 8.10 

Åsa Annika Daad Lorena Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *