Veckobrev v.38

Veckobrev v.38  20/9 – 24/9  2021 

I måndags hade vi en tema-dag om äpplen. Alla eleverna fick ta del av alla aktiviteter. Vi arbetade i fyra grupper. Vi målade äpplen med oljepastellkrita, lyssnade på en saga om ett äppelträd, bakade äppelpaj och färglade ett arbete kring äpplets livscykel. Alla eleverna var engagerade och tyckte det var roligt att samarbeta i grupper. 

Äpplen med oljepastellkrita och övermålade med vattenfärg
Tema- trädet med äpplen

På tisdagen repeterade vi lite kring äpplets livscykel och vi fick också smaka den goda äppelpajen tillsammans med vaniljglass. Som fortsättning på temat hösten gick vi till vår naturruta för att se tecken på att hösten är här. Vi såg färggranna blad, nypon, ekollon, rönnbär och myrorna hade krupit ner i sin stack för vintervilan. 

Rönnbär i naturrutan

På onsdagens NTA-lektion fortsatte vi prata kring likheter och olikheter. Vi arbetade parvis för att ta ett mått på var och ens längd. Sedan satte vi upp allas pappersremsor och upptäckte hur viktigt det är hur man tar ett mått och att man har en gemensam startpunkt när man ska jämföra längderna. Bra diskussioner som vi kommer att återkomma till. Förra veckan hade vi ritat av några elever i helkroppsbild men nu endast tagit mått på längden. 

NTA- lektion
Våra längder
Förra veckans helkroppsbilder

Vi har fortsatt med att arbeta i vårt hösthäfte och även med kartläggningen “Hitta matematiken”. 

Hitta matematiken

Vi sjöng flera olika höstsånger på musiklektionen i torsdags. Vi lärde oss några nya den här veckan: ”kastanjen”, “äppelmelodin” och sången “vänner”. 

Vår rektor Jessica hälsar att vårdnadshavare är välkomna att delta på terminens första föräldraråd som sker här i skolan onsdagen den 6/10  kl.9.00 – 10.00. Maila till jessica.ljungwall@sigtuna.se om ni vill delta på detta föräldraråd då det bl.a bjuds på frukost och en digital vandring i den nya skolan som håller på att byggas. 

Kom ihåg att skolan är stängd för undervisning måndag 27/9 och tisdag 28/9. 

Trevlig helg! Vi ses igen onsdag den 29/9. 

Åsa Annika Lorena Daad Sulejman Felix 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *