Veckobrev v.39

Veckobrev v.39  29/9 – 1/10 

Hoppas att ni alla hade det bra och kunde njuta av de två lediga dagarna i början på veckan. 

Solen sken och temperaturen var ganska hög så många av er var nog ute och lekte mycket. 

I onsdags fick eleverna mäta och jämföra sina armar. Hur långa är de? Eleverna skulle också göra en kvalificerad gissning genom att titta på sin kompis och utifrån det man ser gissa vem som har längst arm. Med hjälp av pappersremsor och att använda oss av kunskapen kring startpunkten och vikten av att veta vilken kroppsdel som ska mätas kunde vi sedan jämföra våra armlängder. 

Mäta från axeln till handleden

Den här veckan har vi övat mycket på att skriva våra namn med gemener de ( “små” bokstäverna). Att skriva på raden är också svårt för många. Det är viktigt att kunna skriva sitt namn, så öva gärna hemma också. Vi fortsätter öva så klart här i skolan också. 

Vi har nu kartlagt i “Hitta matematiken” vad gäller mönster och tärningsspel. I nästa vecka fortsätter vi med att resonera och lösa problem inom mätning.  

På våra samlingar har vi pratat om våra efternamn och nu har vi börjat prata om vikten av att kunna sin adress. Det är ganska svårt för de flesta.  Vi kommer att öva på detta många dagar. 

Vi har pratat om olika “höstord” såsom bär, svamp, träd och löv och några elever har också skrivit orden själva i ett häfte. Orden återkom också när vi gick igenom sångtexterna och sjöng på musiklektionen i torsdags. 

På måndag börjar en ny flicka i Raketens förskolegrupp. Vi hoppas att hon ska trivas hos oss.  

Idag skickar vi med en information i en plastficka som handlar om ett projekt/studie som Sigtuna kommun deltar i tillsammans med Karolinska institutet. Det heter “En frisk skolstart” och det går ut på att främja hela familjens hälsa. Vi kommer att arbeta med detta på lektioner i skolan och eleverna kommer att få en arbetsbok där “läxor” ska göras i hemmet tillsammans med familjen. En samtyckes-blankett ska fyllas i och skickas i det frankerade kuvertet som också ligger i plastfickan. Återsänd kuvertet senast den 29/10. Vi återkommer när vi börjar på skolan med våra lektioner. Det kommer att bli spännande! 

Så här ser samtyckesblanketten ut

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Felix Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *