Veckobrev v.39

Veckobrev v.39  25/9 – 27/9 2019 

Den här veckan blev lite annorlunda då eleverna blev lediga måndagen och tisdagen p.g.a. studiedagar. 

I onsdags började vi vårt tema-arbete om “Hösten”. Vad är höst? Hur vet man att det är höst ute? Vi fick tillfälle att visa metoden E(enskilt) P(par) A(alla). Med EPA kunde vi sedan göra en gemensam tankekarta om våra kunskaper om hösten. Vi såg sedan en faktafilm om hösten och med hjälp av ett löv animerat i en app så fick vi en uppgift att ta med oss på vår höstspaning i skogen. Redan på skolgården såg vi träd som fått löv i höstfärger: rött, gult, orange och brunt. Vi spanade efter flyttfåglar och efter svampar och bär men i vår skogsdunge var det ont om detta. Några små blåbär på ett blåbärsris såg vi dock. Eleverna plockade löv och ekollon att ta med till skolan.  

Tankekarta
Vackert löv i närbild
Träd på skolgården
Nypon i skogsdungen
Färggranna blad och bär på rönnen
Blåbär

I går, torsdag fick eleverna se en del av filmen om “Emil i Lönneberga”. Emil som bodde på en gård, lik gårdarna i Viby by vi besökte i förra veckan. Vi pratade om likheter och olikheter och förr och nu.  Vi fick också tillfälle att fortsätta vårt arbete med kartläggningen i “Hitta språket”. Den här veckan har eleverna fått berätta sammanhängande om något de varit med om och också fått visa intresse när någon annan berättar något. Att återberätta något. 

På musiklektionen sjöng vi sånger om hösten. Vi fick också lära oss en ny rörelse- sång om trädet Kastanj och dess taggiga bollar. 

I dag har vi skrivit i Loggboken om höstspaningen och ritat en passande bild. Vi har också gjort tavlor som föreställer djur där vi använt oss av höstlöv. 

Nästa vecka: På måndag är det sista idrottslektionen som bedrivs i idrottssalen för den här terminen. Ta med idrottskläder, skor och handduk. Vi kommer ju att åka skridskor fr.o.m v.41 på onsdagar i ishallen. Det är då veckans idrottslektion. Då tar man med sig skridskor, hjälm och varma kläder. Vantar är ett måste på isen. Det är kallt i ishallen så overall eller överdragsbyxor behövs för att inte frysa. 

På gång: Måndag den 7/10 åker Regnbågens förskoleklass till biblioteket i Märsta för att få sina egna bibliotekskort. Raketen åker dit måndag den 14/10. Hoppas alla nu har lämnat in lappen för att ansöka om bibliotekskort. 

Vi önskar alla en trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *