Veckobrev v.4

Veckobrev v.4  20/1 – 24/1 2020 

Den här veckans bokstav har varit “Åå”. I måndags samlade vi ord och skrev i vår bokstavsbok. Det var inte så lätt att komma på ord men några hittade vi i alla fall. Det blev bl.a. ord som årstid, årtal, åska och åtta. På våra collage som vi gjort i veckan syns det att vi hade lite svårt att hitta bilder i tidningarna på den aktuella bokstaven. Vi fick fylla på med bokstäver också. Som målarbild har vi färglagt versalen “Å”. 

Bokstaven Å
Collage med årtal, årstid och ”å”
Ord på Å
Arbete i arbetsboken.

I idrottssalen fick eleverna röra sig och de lekte bl.a. “land, skepp och hav” och “dansstopp”. Rörelseleken i idrottssalen har vi på måndagar. På onsdagar har vi skridskolektionen i ishallen. Den här veckan fick vi lite sällskap på isen av elever från S:ta Gertruds skola. Kul! 

I går fortsatte vi vår lektion om geometriska former som vi påbörjade förra veckan. Nu fokuserade vi på formen triangel. Att hitta cirklar inomhus, utomhus och i tidningar var ganska lätt. Trianglarna var lite knepigare. På musiklektionen igår sjöng vi också några sånger om former. En av sångerna handlade om Cilla Cirkel och Tim Triangel och en om en hatt som hade tre kanter. 

Trianglar utomhus
Trianglar på skolgården
”Triangel” i skolan
”Triangel” i matsalen
Collage med trianglar
Instrumentet: triangel
Sångtext till ”formkompisarna”

I dag har vi lyssnat på elevernas läsning av läsläxan. Roligt att de flesta försöker att läsa så gott man kan. Även om man inte hittade ordet “och” i texten så får man tillfälle att öva på att skriva av ordet i häftet. Vi kommer att återkomma till samma ordbild flera gånger så att det blir bekant för eleverna att läsa utan att behöva ljuda ihop bokstäverna. Nästa veckas ordbild är ordet “är”. Läs läxan flera gånger så eleverna känner att de får ett flyt i texten. Se till att boken, ordbilden och häftet ligger i plastfickan så att inget försvinner. 

Som bilaga skickar vi idag med en blankett om hälsouppgifter som skolsköterskan vill ha. Fyll i båda sidorna så snart som möjligt.  

Glöm inte att boka in er för vårterminens utvecklingssamtal. Listan sitter utanför klassrummet. Meddela om ni behöver tolk. 

Nästa vecka: Onsdag den 29/1 skridskoåkning i ishallen. Medtag skridskor, hjälm och varma kläder. 

Fredag den 31/1 ska läsläxan och loggboken ligga i skolväskan. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *