Veckobrev v.4

Veckobrev v.4  25/1 – 29/1 2021 

Nu är redan den första månaden på det nya året till ända. Oj så fort det går! 

Januari har bjudit på rejält vinterväder och det är eleverna tacksamma för. Det är roligt att leka ute i snön. Igår var vi iväg till pulkabacken för att passa på så länge det finns snö att åka på. Vi planerar att åka pulka även nästa torsdag, så de som har en egen hjälm kan gärna ta med den till skolan då. 

Den här veckan har vi haft bokstäverna “Nn” och “Uu” som “Veckans bokstäver”. N som i natur. I naturen finns det på vintern stannfåglar. Vi har lärt oss några fågelarter såsom domherre, blåmes och talgoxe. Eleverna har fått göra en bilduppgift där fåglarna är uppsatta på björkstammar. Vi har också satt ut kokosnötter med talg i för att hjälpa små-fåglarna med mat nu när det är mycket snö ute. Vi hoppas få se många fåglar utanför vårt klassrumsfönster. 

björkstammar

Talgoxe, domherre och blåmes.

Stannfåglar på vinterväggen.

På veckans matematiklektioner har vi övat begreppen tung och lätt. Mycket jämförelser. Vi har också sorterat material på ett annorlunda sätt mot förra veckan då de flesta sorterade efter färg. Roligt att kunna tänka lite annorlunda. Inget rätt eller fel. 

Randiga djur och prickiga djur .
Olika former att sortera


Igår fick eleverna öva på samarbete på olika sätt. Vi spelade spel och byggde pussel med kompisar i klassen som man inte alltid leker med och några lekte en lek där man skulle se till att alla fick sitta även om stolarna inte räckte till. 

Samarbete med ord och bild

Idag har eleverna jobbat med bokstäverna “Nn” och “Uu” på ipad. Det är populärt. 

 Vi vill påminna er om att fylla i enkäten från Skolinspektionen. Ni fick ett papper med kod på som bilaga till veckobrevet i fredags. Hoppas att så många som möjligt besvarar enkäten. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Malin Adam 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *