Veckobrev v.40

Veckobrev v.40  30/9 – 4/10 2019 

Den här veckan har vi för första gången fått pröva på att göra ett stapeldiagram och hur man läser av ett sådant. Vårt diagram handlade om hur vädret har varit under september månad. Vi kunde konstatera att det soliga vädret fick högst stapel.  

Stapeldiagram

Vi har den här veckan fokuserat mycket på bokstaven “Mm”. M som i mönster, måla och matematik. Det gick också ganska lätt att hitta saker på den bokstaven i tidningarna när vi gjorde våra collage. Vi har också fått arbeta två och två på ipads med “Bokstavståget”. Då får man hjälpa varandra och samarbeta för att få större kännedom om bokstäverna i vårt alfabet. På en av våra matematiklektioner fick eleverna visa att de själva kunde göra ett mönster på en orm som de sedan kunde överför till ett annat material, såsom pärlor, lego eller klossar. Detta ingår också i kartläggningsmaterial “Hitta matematiken”. 

Collage med bilder på bokstaven M
Mönsterarbete

På våra språklektioner har vi arbetat med ord och meningar men också lyssnat till att höra om ett ord är kort eller långt. 

Korta och långa ord

I veckan har vi också besökt kastanjeträd i närheten där eleverna på plats har sjungit sången om “En taggig boll” och plockat blad och kastanjer. Kul att se det lilla fröet inne i den taggiga bollen.  

Kastanjefrön

På vår tema-vägg har nu vårt träd fått vackra höstlöv i olika höst-färger. Eleverna har fått öva på att följa en checklista när löven skulle tillverkas. Vi har lärt oss om varför träden fäller sina blad och om var den gröna färgen på bladen tar vägen.  

Checklista
Rita
Färglägga
Höst träd
Höst träd

Vi har i samlingen den här veckan pratat om våra olika adresser. Alla behöver kunna sin adress om vi ska kunna skicka brev till varandra. Som “läxa” kan eleverna träna på detta i hemmet. Föräldrarna kan behöva hjälpa sina barn med detta. 

Nästa vecka: På måndag den 7/10  åker Raketen till biblioteket direkt på morgonen när skolan börjar. Regnbågen besöker biblioteket den 14/10. Vi har bytt dag i fall någon funderar. Då ska vi få våra egna bibliotekskort. 

På onsdag den 9/10 åker vi skridskor i ishallen. Ta kontakt med Åsa eller Annika om ni behöver låna skridskor/hjälm. Glöm inte varma kläder och vantar. 

På fredag den 11/10 ska vi på teater i Kulturum, Arlandagymnasiet. Den heter “Bokstavsbyrån” 

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *