Veckobrev v.40

Veckobrev v.40  4/10 – 8/10  2021 

Den här veckan har vi jobbat mycket med geometriska former. Vi har tittat på likheter, skillnader och jämfört storlekar och färger.  Det finns ju former överallt om man börjar se sig omkring. I klassrummet fanns det fullt av cirklar, kvadrater och rektanglar. Lite svårare var det att hitta något som var triangelformat. Eleverna har arbetat med former och storlekar i de nya matematikböckerna som de fick den här veckan. 

Geometriska former

Olika storlekar

Vi har fortsatt med vår kartläggning från Skolverket. Den här veckan har vi tittat på kunskaperna kring mängd och i nästa vecka går vi vidare med samtal om rumsuppfattning, perspektiv och tid. 

Kartläggning om mängd

På vårt tema-träd finns det numera löv i höstfärger som vi har målat och klippt ut. Pilligt och lite svårt tyckte några men resultatet blev ändå väldigt fint. 

Höstlöv
Tema-trädet

Vi sjöng sånger om hösten på vår musiklektion. Många av sångerna sjunger vi med rörelser till. Så roligt att se glädjen när eleverna har lärt sig texten och /eller rörelsen så att man kan känna sig delaktig. 

I onsdags åkte vi på vår första utflykt. Alla var fulla av förväntan då vi tog bussen ner till Sätuna-parken. Några hade varit där tidigare och lekt men för några var det första gången som de var i den miljön. Alla tyckte att vi hade haft en bra utflykt.  

Sätuna-parken

Nästa vecka:  Vi fortsätter arbetet med geometri och med begreppen” mindre” och” större”. 

På fredag den 15/10 åker Regnbågens grupp på ett studiebesök till biblioteket i Märsta centrum. Raketens grupp kommer att göra samma studiebesök fredagen den 29/10. 

Vi vill meddela om att i skolan finns det flera fall av löss. Vi vill be alla att kamma igenom sina barns hår ordentligt. 

Nu när det är höst och det ofta regnar, vill vi att ni ser till att det finns extra kläder och regnkläder till era barn här i skolan. 

Från och med nästa vecka kommer vi att skicka veckobrev och ev. meddelanden i lärplattformen Unikum. Veckobreven kommer att finnas under fliken lärlogg. Eleverna kommer även i fortsättningen att få sitt veckobrev att klistra in i sin loggbok. Glöm inte att loggboken ska ligga i väskan varje dag. 

Trevlig helg!  

Åsa Annika Lorena Felix Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *