Veckobrev v.41

Veckobrev v.41  7/10 – 11/10 2019 

På måndagen fick eleverna i Raketens förskoleklassgrupp, besöka biblioteket. Detta kommer Regnbågens grupp att göra på måndag den 14/10. De har nu fått sina egna bibliotekskort (till slut) och nu hoppas vi att alla tar med sina föräldrar och utnyttjar biblioteket. Det finns ju böcker för alla och på en massa olika språk. 

Märsta bibliotek

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven “Aa” lite extra. Vi har ritat mandala, gjort collage, letat ord och skrivit i våra bokstavsböcker. På fritids har eleverna fått gjort “apor” i papper. 

Collage och ord på den aktuella bokstaven

På matte-lektionerna den här veckan har vi sorterat efter längd och jämfört olika längder både  elevernas längder, pinnar och hårlängd. 

Elevernas längd-remsor i storleksordning
Längdremsor på Regnbågen

I onsdags åkte vi bussen till ishallen. Alla försökte så gott man kunde att hålla balansen på isen. För en del var det första gången man prövade medans några elever hade åkt skridskor tidigare. Att ramla på isen hör till när man ska lära sig att åka skridskor.  

Skridskoträning

I går hade vi en liten “tävling” där uppgiften var att göra färdigt en mening som började  så här: Min tröja är…. Eleverna tyckte det var roligt att försöka göra meningen klar med så många olika slut som möjligt. Några ord var: gul, fin, rutig, varm, skön, stickig, smutsig och röd. 

Att göra klar en mening

I går fick eleverna också lyssna noga på en saga som de sedan skulle återberätta i form av bilder som följde en “röd tråd”. Att kunna återge ett händelseförlopp ingår också i kartläggningen “hitta språket”. 

Idag har eleverna skrivit i loggboken om teaterbesöket på Kulturum, Arlandagymnasiet.  

Nästa vecka: På måndag den 14/10 åker Regnbågens förskolegrupp till biblioteket. Kom inte för sent för eleverna går till bussen direkt efter att det ringt in kl.8.10. 

På tisdag den 15/10 kommer en tandsköterska och pratar med eleverna och oss pedagoger om hur man bäst sköter sina tänder.  

På onsdag den 16/10 skridskoåkning i ishallen. Ta med skridskor, hjälm och varma kläder. Vantar är ett måste på isen. 

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Gracia Adhanet. Lorena är tyvärr sjukskriven en period framöver. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *