Veckobrev v.43

Veckobrev v.43  21/10 – 25/10 2019 

Så har vi kommit till slutet av oktober månad och när vi träffas igen efter lovet så har vi kommit in i november månad. Tiden går så fort! 

I måndags arbetade vi på svenska – lektionen med sammansatta ord. Det är ord som man kan dela upp i två olika ord. Vi testade på att byta plats på orden och då få ett helt annat ord som t.ex. motorcykel blir cykelmotor. Eleverna  fick också illustrera med hjälp av bilder olika sammansatta ord. Bilderna sitter nu på väggen utanför klassrummet. 

På matte lektionerna den här veckan har vi bl.a. skrivit tal som saknas i en talrad, arbetat med siffror och antal och prövat på att mäta avstånd. Eleverna fick hoppa med plastgrodor och sedan mäta det längsta hoppet med hjälp av en pappersremsa. Remsorna jämförde vi sedan och konstaterade att vissa “grodor” kunde hoppa väldigt långt medan andra bara hoppade en kort sträcka. Att ha en gemensam startpunkt är viktigt för att kunna jämföra säger eleverna vid samtalet efter lektionen. 

Grodhopp
Mäta avstånd
Grodhoppsremsor

På onsdagen åkte alla elever skridskor i ishallen och redan nu ser vi att flera elever vågar släppa “stödet” och lita på sin förmåga till balans. Kul! Vi fortsätter åka skridskor efter lovet. 

I går, torsdag, hade vi en tema-dag med fokus på barnkonventionen. Detta med anledning av FN-dagen som alltid firas den 24/10. Vi sjöng “I natt jag drömde” på skolgården. Roligt att hela skolan gör något tillsammans. Vi fortsatte dagen med en mys-fika i klassrummet då vi pratade om barns rättigheter och de fick ett litet armband av papper som minne. Sedan följde ett grupparbete då eleverna fick illustrera några av rättigheterna på ett gemensamt papper. Efter rasten fick alla färglägga en “figur” såsom en bild av sig själv och dessa figurer sitter nu i fönstret i klassrummet. Vi avslutade med sångsamling där vi sjöng sånger som passade detta tema. 

Saft och bulle
Armband
Grupparbete
Grupparbeten med tema barnkonventionen
Självporträtt
Vi håller varandra i handen

Nästa vecka: LOV  från skolan. Fritids är öppet, utom måndag den 28/10, för de som anmält fritidsnärvaro. 

På gång: efter lovet, v. 45 så åker vi skridskor på onsdagen den 6/11. Ta med hjälm, skridskor och varma kläder. 

Trevlig helg och ha ett skönt höstlov! Vi ses igen måndag den 4/11 

Åsa Annika Daad Adhanet Gracia Lorena. Vi tackar Avin som hjälpt oss i veckan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *