Veckobrev v.45  4/11 – 8/11 2019

Hoppas att ni alla hade ett skönt “läslov”. Vi hörde att flera elever fått lyssna till sagor och några hade varit till biblioteket och lånat böcker. Kul!

I måndags arbetade vi i mindre grupper. I idrottssalen fick eleverna träna på att lyssna till instruktioner, i klassrummet fick eleverna öva samarbete genom lek och i ett grupprum var det kartläggning av språket då eleverna fick visa att de kände igen några symboler och vanligt förekommande ordbilder såsom deras eget förnamn.

På tisdagen fortsatte vi med kartläggningen i två grupper och nu fick eleverna visa att de kunde höra det första ljudet i ett ord. Vi hade också två matematiklektioner då vi på den ena lektionen arbetade med begreppet “Minst” och på den andra lektionen fick eleverna pröva på att mäta med hjälp av sina fötter. Det är viktigt att häl och tå möts men då fötterna är olika stora så blir remsorna olika långa. Bra och intressanta reflektioner om detta. Några elever var ute på skolgården och mätte olika saker med hjälp av sina fötter.

Tå mot häl
Vi samarbetar och hjälper varandra
Olika långa remsor

I onsdags åkte vi skridskor i ishallen. Den här gången fanns inte så många ”stöd” att tillgå så det var lite svårt med balansen för vissa men de flesta kämpade på.

Igår hade vi en lektion om hur ett brev kommer fram till rätt adress. Alla elever fick skriva och rita ett brev till en klasskamrat.Brevet lades sedan i ett adresserat kuvert med porto på. I dag har breven lämnats i en postlåda .  Då eleverna inte vet vem som får deras brev så blir det spännande att se vem man får ett brev av i nästa vecka. Ta med brevet till skolan så vi alla får se att breven kommer fram som de ska. Alla har nu lärt sig sina adresser. Bra jobbat!

I dag har vi också fortsatt med kartläggningen i svenska språket. Vi har delat upp enkla ord i språkljud.

Nästa vecka: Barnboksvecka. Vi kommer att uppmärksamma barnböcker och olika författare. Några ”barnbokskaraktärer” kanske kommer på besök.

På onsdag den 13/11 ska vi på en konsert i kulturskolan, Märsta centrum. Vi har övat på flera sånger som vi då ska få sjunga tillsammans.

Ingen skridskoåkning på onsdag den 13/11.

Trevlig helg!

Åsa Annika Lorena Daad Adhanet Gracia