Veckobrev v.46

Veckobrev v.46  11/11 – 15/11 2019 

Den här veckan har vi kallat för “Barnboksveckan”. Det passar bra att uppmärksamma barnboken då det i går, torsdag, var den Nationella Läsdagen. 

Eleverna har den här veckan fått lyssna till sagor, sett filmer och dramaföreställningar, ritat och målat olika karaktärer ur barnböcker. Skolan har fått besök av flera olika karaktärer, påhittade figurer, såsom Alfons Åberg och hans pappa, Pippi Långstrump med sin apa Herr Nilsson och Snövit ur Bröderna Grimms folksaga. Eleverna har lärt sig nya ord som: karaktär, författare, illustratör och tecknare. 

Alfons och hans pappa
Vi har målat Alfons med pastellkritor

På tisdagen så samarbetade förskoleklassen med elever i förberedelseklassen. Då bakade alla pepparkakor som Pippi Långstrump och eleverna fick öva på att skriva karaktärernas namn i ett arbetshäfte. Då vi bakade fick alla lära sig ord som: deg, kavel, kakmått, ugnsplåt och pepparkakor.  

Pippi Långstrump och tant Pruzelius
målarbilder med sagokaraktärer

I onsdags var vi utklädda till pirater när vi besökte kulturskolan i Märsta centrum. Vi fick se en härlig föreställning med dans, sång, teater och musik framförd av elever och lärare från kulturskolan. Vi fick också delta med sånger som vi övat på innan. Mycket uppskattat! 

Igår, torsdag, var Snövit i skolan. Med hjälp av teater fick eleverna höra sagan om Snövit och de sju dvärgarna och om hur styvmodern/häxan kom med ett förgiftat äpple till Snövit.  

Snövit

Vi hade också en lektion om Äpplet och vad delarna på ett äpple heter. Eleverna fick prata i grupper och visa vad de kunde innan vi gemensamt hjälptes åt. En liten snurra om “Äpplets livscykel” hann vi också med. 

Äpplets delar
Äpplets livscykel

Som avslutning på veckan har också vårt skolbibliotek haft nyinvigning. Vi fick besöka det under dagen. 

Den här veckan har vi också börjat så smått att öva på sångerna som vi ska sjunga på Luciamorgonen fredag den 13/12. Som tradition på skolan så är det förskoleklassens som ansvarar för detta. Vi kommer att ha två föreställningar på morgonen. Skolans elever delas upp i två grupper och första föreställning sker vid 8.10 och nästa vid 9.00 tiden. Självklart är föräldrar till elever i förskoleklassen välkomna att se och lyssna på sina barn. Vi återkommer med mer information. 

Nästa vecka: På onsdag den 20/11 åker vi skridskor igen i ishallen. Medtag skridskor, hjälm och varma kläder. 

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *