Veckobrev v.47

Veckobrev v.47  18/11 – 22/11 2019 

Nu har vi haft en lite mer ”vanlig” vecka efter vår “Barnboksvecka”. Den här veckan har vi haft en hel del kartläggning med “Hitta språket”. Vi har kollat bokstavskännedom och om eleverna kan koppla ljudet till bokstavens namn. Vi börjar nu bli helt klara med kartläggningen  i svenska språket och kommer att i nästa vecka gå vidare med kartläggningen i matematik och vi börjar då med sortering. 

Vi har vid flera tillfällen i veckan delat upp eleverna i mindre grupper och det har vi upplevt som positivt för alla. Eleverna kan koncentrera sig bättre och kan då också snabbare slutföra arbetsuppgifter. Vi har bl.a. arbetat med att skriva bokstäver och bilda ord men också haft rörelse i idrottssalen i mindre grupp. 

Den här veckan har vi läst flera sagor om Alfons Åberg bl.a. om Hemlige Mållgan. 

Vi åkte skridskor i ishallen i onsdags och det var en bra lektion. 

I går arbetade vi med värdegrunden. Vi har nu arbetat klart i vårt häfte ”Boken om mig” och många elever har nu själva kunnat skriva ord som komplement till bilderna de ritat. Väldigt roligt att se! 

Boken om mig
Bild med text

Vi har försökt att få tillfälle varje dag till en stund med sångträning inför Luciafirandet den 13/12.  Det är många sånger med svår och lång text att lära sig utantill. Vi har också pratat om de olika karaktärerna/figurerna i ett Luciatåg och att ni tillsammans hemma pratar om vad man vill klä ut sig till. Om ni har några funderingar kring kläder eller utstyrsel så ta kontakt med Åsa eller Annika.  

Nästa vecka:  På onsdag den 27/11 åker vi skridskor i ishallen. Ta med skridskor, hjälm och varma kläder. Vantar är ett måste på isen. 

Vi har en prao-elev som heter Berian som kommer att vara hos oss under två veckor med start på måndag den 25/11. Vi hälsar henne välkommen till oss. 

Den här veckan har Luana flyttat och börjat skolan i en annan kommun. Vi önskar henne lycka till i fortsättningen! 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Daad Lorena Gracia Adhanet 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *