Veckobrev v.5

Veckobrev v.5  27/1 – 31/1 2020 

Den här veckan har vi övat extra på bokstaven “Nn”. Eleverna har lärt sig de rutiner och metoder vi har för att få kunskaper om de olika bokstäverna. Det är en trygghet för eleverna när de känner igen arbetsmomenten.I arbetet med ipad fick eleverna bl.a. lyssna till ljud och spåra efter “Nn”.  I tidningarna hittade eleverna en massa bilder på natur och näsor som nu fyller collagen. Vi har också lärt oss en ny grupplek som vi gjorde i klassrummet: Gömma nyckel. 

Bokstavsboken
Bokstaven”N” i bokstavsboken
Collage
Mandala
Leta efter rätt bokstav

På måndagen har vi också rörelselek i idrottssalen och även där gör vi samma lekar vid flera tillfällen för att eleverna ska känna sig trygga och våga delta. Den här gången var det : Land skepp och hav, dansstopp men också en lek med rock – ringar där man skulle följa en instruktion och vara uppmärksam på  antalet som visades av en pedagog med hjälp av handen. 

Den här veckan var vi ensamma igen i ishallen. Det är så roligt att se elevernas utveckling på skridskorna. Många kan också sätta på sig sina skridskor helt själva numera. 

Igår hade vi vår musiklektion där vi övade på sången “formkompisarna” och på sånger av Astrid Lindgren som vi ska sjunga på en föreställning på kulturskolan i mars månad. 

Igår hade vi också ett grupparbete om de geometriska formerna kvadrat och rektangel. Båda är fyrkanter men vi har diskuterat skillnaden på dessa. Grupperna har fotat inomhus och utomhus och även gjort ett collage med bilder ur tidningar. 

Rektangel
Kvadrat
Rektangel
Collage
Kvadrater

I dag har vi lyssnat på elevernas läsning och de har också spelat läsdomino i liten grupp. Att spela spel på svenska-lektionerna är ett bra komplement till lästräningen. 

Nästa vecka : Vi åker skridskor på onsdag den 5/2. Ta med skridskor, hjälm och varma kläder. Glöm inte vantarna! 

Glöm inte att boka in tiden för utvecklingssamtalet. Datumen är den 12/2 och den 18/2 

Kom också ihåg att både skolan och fritids är stängd måndag den 10/2. 

Trevlig helg!  

Åsa Annika Lorena Daad Adhanet Gracia 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *