Veckobrev v.5

Veckobrev v.5  1 / 2  – 5 / 2  2021 

Den här veckan har bjudit på varierat väder. Både sol och snö. Vi konstaterade när vi gjorde vår väderstatistik att alla vädertyper var representerade. Det molniga vädret var dock det vanligast även i januari månad. 

I måndags fick vi vända blad på vår väggalmanacka. Nu heter månaden februari. Det är många ord och begrepp man ska lära sig kring almanackan. 

“Veckans bokstäver” har varit “Ff” och “Ii”.  “F” som i fiskar, frukt, flygplan och fågel. Bokstaven “I” var lite svårare att hitta på ord med den begynnelsebokstaven men is, igelkott och igloo kom vi på. Som vanligt har eleverna övat sin skrivförmåga i sin bokstavsbok och sin fantasi och kreativitet när de letar i tidningar för att göra collagen med veckans bokstäver. En elev såg att en flagga var Islands flagga och ville då sätta den på collaget med “I” då detta hade färre bilder. Smart! 

En elev har varit kreativ
Veckans bokstäver utklippta av en elev.
Veckans bokstäver ”Ff ” och ”Ii”.

Vi har haft en lektion kring Is-vett. Vi har lärt oss nya ord och begrepp som isdubbar, ispik och räddningslina. Vad ska man tänka på innan man går ut på en is? Vad gör man om olyckan ändå hänt? Vi såg en spännande film kring detta från svenska livräddningsförbundet.


På vår tema-vägg i klassrummet sitter det nu en “is” och under simmar fiskar som eleverna målat efter en förlaga. Vi har satt abborrarna på “sjöns” botten då de befinner sig där under vintern. 

Färglägga en abborre.
”En abborre har röda fenor och är randig”
som en elev sa.
Abborrar i botten på ”sjön”
Regnbågens temavägg.

På en av våra matematiklektioner i veckan har eleverna tränat sin förmåga i att dela lika, dela upp tal, addition och antalsuppfattning då vi två och två spelade ett spel som vi kallade ”“Mästertjuven”. Riktigt roligt och lärorikt med endast muggar, tärning och små pom pom-bollar. Vi har också arbetat med begreppen mer och mindre. Att kunna jämföra olika saker med varandra. Att para ihop rätt siffra med antal har vi också övat lite mer på. 

Mästertjuven.

Arbete i matematikboken
Para ihop siffra och antal

Igår åkte vi pulka i den stora backen till allas förtjusning och glädje. Vi har också arbetat med värdegrunden att hjälpa varandra i gemensam lek.  

På våra språksamlingar har vi börjat med att ta bort det första ljudet i ett ord och då upptäcka att det kan bli ett helt nytt ord. Kul! 

Ta bort det första ljudet…

Hoppas att vi nästa vecka har fått ihop till vår “belöning” att gå och grilla korv som eleverna önskat. Vi måste då lyssna på varandra och låta varandra tala till punkt som en god kamrat ska göra. 

Kom ihåg att hela skolan är stängd på måndag den 8/2.  

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad Malin Alexandra ( ny personal  då Adam slutat) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *