Veckobrev v.51

Veckobrev v.51  14/12 – 18/12  2020 

Så har vi kommit fram till terminens sista veckobrev. Tiden går fort i december månad. 

Den här veckan har vi haft lite jul-tema. Tyvärr blev det inget Lucia-firande som vi brukar ha på Tingvallaskolan. Det berodde så klart på att vi inte får träffas många tillsammans. Vi har i veckan ändå sjungit lite Lucia-sånger tillsammans. I måndags drack vi saft och åt pepparkakor. 

Vi har lekt gemensamma lekar i klassrummet och eleverna har tyckt det varit roligt att med hjälp av röstning se vilken lek som blev mest populär. Vi har lekt fruktsallad, önskeringen och gömma nyckel. 

Eleverna har fått pyssla lite varje dag men även fått tillfälle att leka inomhus tillsammans. De har gjort små korgar av tapetpapper, snöflingor av pärlor och lite eget pysslande med papper och pennor. 

Snöflingor av pärlor..
Pepparkakshus av papper
Korgar

Vi har pratat om varför man firar jul. Att veta detta även om man själv inte delar den tron är en kunskap man ska ha med sig från skolan. Vi har både sett en kort film och hört berättelsen kring julkrubban. 

julkrubba


I dag har vi öppnat de sista luckorna i adventskalendern. Vi har haft en gemensam avslutning i Regnbågens klassrum där vi dukade upp långbord och tittade på filmen “Astrid Lindgrens Jul” medans vi fikade lite. Eleverna fick ett litet diplom som minne efter den första terminen i skolan. 

Det har varit en annorlunda termin för oss alla. Vi har fått anpassa oss efter den epidemi som härjar runt omkring oss. Vi har haft fokus på att känna trivsel i skolan och att alla ska känna trygghet med varandra. Vi har jobbat mycket med ämnena svenska och matematik. Både med kartläggningen men också med lektionerna som genomförts varje dag. Detta arbete fortsätter naturligtvis nästa termin. 

Nu önskar vi er alla ett lugnt och skönt Jul-lov.  

Vi ses igen tisdag den 12/1 2021 kl.8.10  

Åsa Annika Lorena Daad Malin Adam 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *