Veckobrev v.6

Veckobrev v.6  9/2 – 12/2  2021 

Den här veckan har vi kallat för den “Vänliga veckan”. Vi har fokuserat på ord och handlingar kring detta. Att vara “Vänlig” vad betyder det? Vad kan man säga som är “Vänligt”?.  Eleverna hade många bra exempel på detta:  du är snäll, vill du leka med mig? du är bra som du är, jag tycker om dig och jag älskar dig var några vänliga ord som eleverna tyckte man kunde säga. 

hjärtan utanför klassrummet

Vi ha färglagt bilder med hjärtan på den här veckan. Några av dessa sitter  på väggen utanför klassrummet. Vi har även läst sagor i ämnet vänskap och kärlek den här veckan. Bra samtal kring detta. Eleverna har också fått gjort ett litet pyssel med hjärta. 

Pyssel med hjärtan

I tisdags fick eleverna arbeta med matematik i ett häfte. De fick repetera några av begreppen men även öva på addition inom talområdet 0-10. 

Begreppet ” kortare”


addition

Den här veckan har vi inte haft några “Veckans bokstäver” då veckan har varit lite förkortad pga studiedagen i måndags. Däremot har vi jobbat på våra språksamlingar med olika övningar som leder till ett medvetande kring hur ord är uppbyggda av ljud och bokstäver. Den här veckan har vi lagt till ett ljud framför ett ord och fått ett nytt ord. 

Eleverna har fått flera tillfällen till lek inne klassrummet. Några bygger, några ritar, en del leker i lägenheten medan andra föredrar att spela spel. Viktigt att kunna leka tillsammans. 

Igår lekte vi leken “Hela havet stormar” fast tvärtom då eleverna ska samarbeta så att så många elever får plats på så få stolar som möjligt. Kul samarbetslek. Sedan åkte vi pulka i backen och även då får man öva på uppmärksamhet, turtagande och samarbete förutom att få känna glädje tillsammans. 

Pulka-åkning i backen

I dag har vi skrivit i loggboken om “Vänliga ord” och även fått ett litet “Hjärta” att hänga runt halsen som en liten påminnelse om att vi alla är fantastiska! 

Hur många kritor finns det i burken? Rolig fundering under veckan. Vem kom närmast?

Påminnelse: det finns fortfarande tid att svara på Skolverkets enkät på webben. Sista dag är den 1/3. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Daad Alexandra Malin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *