Veckobrev v.7

Veckobrev v.7  15/2 – 19/2 2021 

Den här veckan har vi återigen arbetat med “Veckans bokstäver”. Den här veckan heter de “Rr” och “Yy”. Som vanligt arbetar vi både med att lyssna på ljudet, leta efter ord som har bokstaven som begynnelsebokstav, skriva ord som börjar på den aktuella bokstaven och även arbeta praktiskt med något. Den här veckan har det skrivits bl.a räv, ros, röd, raket, regnbåge och ring. På “Yy” var det lite svårare att hitta ord men vi kom överens om att yxa, yr, yrke och Younes börjar på den bokstaven. Vi har också tillverkat raketer av toarullar och silkespapper. 

färglägga på morgonen
Samla ord och göra collage
Öva på att skriva bokstäver i bokstavsboken
raket-tillverkning

Att läsa och skriva är många elevers önskan att lära sig. Det har kommit fram under de samtal vi haft i veckan enskilt med elever. Vi har nämligen börjat att prata med var och en och detta är terminens utvecklingssamtal som vi kommer att skicka med eleverna hem i nästa vecka. Håll utkik i väskan efter ett stort, vitt kuvert. I kuvertet ligger också ett slags kvitto som ska skrivas under så att vi ser att ni tagit emot utvecklingssamtalet. Vi har en kopia kvar i skolan och vid nästa termins utvecklingssamtal så utgår man från detta samtal vi nu haft med var och en av eleverna.  

Denna veckas fundering. Hur många fjärilsmakaroner finns i burken? Vem kom närmast?
Spela spel är också matematik
Tre i rad

Vi har haft mycket fokus på att eleverna måste lyssna bättre på varandra och inte avbryta och skrika rakt ut. Som en “morot” har vi samlat på “raketer” eller “regnbågar” på vår whiteboard. Den här veckan har vi fått ihop 10 var och i går, torsdag, kunde vi äntligen gå iväg och grilla korv utomhus. Korven var god och eleverna åt med god aptit. Vi passade också på att njuta av vintervädret och åka pulka i backen. Vi kommer att fortsätta uppmuntra eleverna till att vara goda kamrater som tar ett eget ansvar för sig och sina handlingar. 

Korvkö
Korv på grillen

På våra språksamlingar har vi den här veckan bl.a. jobbat med det första ljudet och gjort övningar såsom “Vilka hör ihop”? Jo de som börjar på samma ljud. Ballong och bil hör ihop, men inte tärning som börjar på ett annat ljud/bokstav. 

Vilka hör ihop?

Trevlig helg! 

Linjal, sax, lim . Vilka hör ihop?

Åsa Annika Lorena Daad Alexandra Malin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *