Veckobrev v.8 19/2 – 23/2 2018

Tänk så fort tiden går. Snart är februari slut och vi kommer att ha SPORTLOV nästa vecka!

Tyckte nyss vi hade jullov…

Veckans bokstäver har varit Ff och Ii. Det finns massor med ord på bokstaven ”F” har vi kommit fram till. I veckan har vi arbetat både med att lära känna igen bokstäverna men också att göra något skapande på bokstaven. Det blev Fåglar. På tema väggen finns det nu Domherrar som är målade men också Domherrar som eleverna skapat med pärlor. Dessa gjordes på fritids på eftermiddagarna. Jättefina! Vi har tagit reda på fakta om Domherrar och bl.a. lärt oss att fåglarna är stannfåglar som äter frön, bär och knoppar.

På matten har vi arbetat med begreppen fler- färre. Att jämföra olika antal.

I ishallen fick vi än en gång tid att öva vår balans på skridskorna. Det gick jättebra nu för de flesta. Kul!

Som ett språkutvecklande arbete har vi också denna vecka gjort en s.k. ”Bildpromenad”. Nu handlade boken om att färgerna ”försvinner” på natten och återkommer med ljusets hjälp på dagen . Eleverna fick i sina läsloggar beskriva med svart penna hur det ser ut hemma hos dem i mörkret. Några ritade sitt rum , några ritade huset utifrån. Vi pratade om deras bilder.

Vi har i veckan också utsett klassens bidrag till Tingvallaskolans talangfestival som kommer att gå av stapeln den 23/3.  Vi har en grupp som sjunger och dansar från Raketen och från Regnbågen är det en elev som kommer att dansa. Det ska bli spännande att se.

I dag har vi avslutat veckan med en ”Fredags-fest”, allt på bokstaven ”F”. vi har dansat och ätit fruktsallad.

Tack alla för er medverkan till bra utvecklingssamtal.

Vi önskar er alla ett fantastiskt och förträffligt Februarilov!

Vi ses igen måndag den 5/3 kl. 9.10 som vanligt!

Åsa Annika Mellie Daad och Carita

Ett svar på ”Veckobrev v.8”