Veckobrev v.8

Veckobrev v.8  17/2 – 21/2  2020 

Den här veckan har vi haft “vinter” som tema. 

I måndags pratade vi om fågeln domherre. Vi  tog reda på fakta om fågeln och fick lära oss om födan, storleken, var den oftast befinner sig, färgen på fågeln och även lyssna till dess läte. Vi har i veckan avbildat domherrar på olika sätt både i skolan och på fritids. Nu sitter domherrar i vårt “träd” på väggen i klassrummet. 

Fakta
Domherrar i ”trädet”
Uppstoppad domherre

I tisdags hade vi en avslutningsfest med medaljutdelning till eleverna för deras skridskokunskaper.  Det var “snögubbarna” som kom med isglass till alla duktiga elever och festen avslutades sedan med “Just dance” i klassrummet. På bildlektionen fick sedan eleverna göra varsin “snöglob” med hjälp av toarulle och papper. 

Skridskomedalj
Isglass
Just dance
Tillverkning av snöglob
Snöglobar

Den här veckan har vi också fått kunskaper om hur man ska bete sig om man ska gå ut på en naturis. Vi har lärt oss ämnesspecifika ord som: ispik, isdubbar och kärnis. Att aldrig gå ut på en is ensam är viktigt. Vi såg en film om detta och eleverna var intresserade och deltog aktivt i diskussionerna efteråt. Att se om det fanns is på sjön var onsdagens planerade utflykt men då bussen var inställd så fick den utflykten vänta till torsdagen. På musiklektionen sjöng vi olika vintersånger och eleverna gillar sången om “snögubbarna” där de får föreställa snögubbar som smälter i värmen. 

Is i strandkanten
Livboj med räddningslina

Igår, hade vi lektion om hur fiskar har det i sjön på vintern. Vi har målat abborrar och dessa sitter nu också på vår tema-vägg. 

Färglägga efter en förlaga

I dag får eleverna sin nya läsläxa. Roligt att höra på utvecklingssamtalen att det är positivt med läsläxorna.  Läsläxan är till den 6/3 eftersom att det är sportlov nästa vecka. Ordbilden är “du”. Läs och leta efter ordet i texten. Skriv ordet i häftet. 

Nästa vecka: SPORTLOV 

 Onsdag den 4/3  bjuder rektorn in till ett föräldrasamråd  kl. 8.30 – 9.30. Vill  man delta så mailar man  rektorn innan. 

Ha ett skönt sportlov! Vi ses igen måndag den 2/3. 

Åsa Annika Lorena Adhanet Gracia Daad 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *