Sommarbrev från Sigtuna kommun

Till vårdnadshavare i förskola och skola

Ännu ett läsår går mot sitt slut och aldrig trodde väl jag att vi skulle behöva avsluta ännu ett läsår under en pågående pandemi. Förskolan och skolan är oerhört viktiga platser för våra barn och unga. Under läsåret som gått har vi periodvis behövt bedriva undervisning på distans i våra grundskolor och vi har även under kortare perioder behövt stänga vissa förskolor på grund av det allvarliga smittskyddsläget.

Jag vill passa på att framföra mitt varmaste tack till er alla för er förståelse och för ert samarbete när vi har behövt ställa om och ibland ställa in vår verksamhet. Nu hoppas vi innerligt att vi kan bedriva närundervisning de veckor som är kvar av terminen.

Förskolans dag och fritidshemmets dag

Förskolans dag respektive fritidshemmets dag firas i maj varje år och traditionellt brukar det anordnas lite roliga aktiviteter. I samband med dessa dagar brukar vissa verksamheter passa på att bjuda in er vårdnadshavare till gemensamma aktiviteter. Jag tror att de flesta av våra verksamheter kommer att hitta på något för att uppmärksamma dessa dagar på plats. Tyvärr kommer vi inte att ha aktiviteter tillsammans med er föräldrar men barnen kommer få uppleva en dag fylld av aktiviteter och känna att det är en alldeles speciell dag.

Sommaravslutning

Vi hoppas att ni har förståelse för att vi likt förra året inte kommer ha möjlighet att bjuda in er vårdnadshavare till avslutningen. Förskolorna och skolorna kommer att ställa om och ordna ett fint avslut på detta läsår för alla barn och elever. Barn och ungdomsnämnden kommer som vanligt att dela ut elevens utmärkelse till elever i årskurs 6 och 9. Det är en utmärkelse som delas ut till elever som kunskapsmässigt eller kamratmässigt har utmärkt sig.

Håll i, håll ut

Folkhälsomyndigheten framförde att om vi nu alla hjälps åt att fortsätta hålla restriktionerna så kommer smittan plana ut till sommaren. Jag vill verkligen vädja till er alla att vi tillsammans är så noga som bara är möjligt de sista veckorna. Tvätta händerna, försök hålla avstånd och håll era barn hemma om de har minsta symtom på förkylning.

Ingela Hamlin

Förvaltningschef