Veckobrev v.12

Veckobrev v.12   22/3 – 26/3  2021 

Det var inte länge sedan vi hade sportlov och nu är det dags för påsklov nästa vecka! Tiden går verkligen snabbt ibland. 

Den här veckan har bokstaven “Gg” varit den bokstav vi arbetat lite extra med. G som i godis, glass, guld och gris. Under veckan har många elever kommit och sagt ord som börjar på “Gg” lite då och då. Kul att höra när man märker elevernas intresse för bokstäver och ljud.  Lika roligt var det att lyssna på elevernas läsläxor i onsdags. Några hade övat väldigt mycket på texten i boken medans några fokuserat på att leta efter ordet som stod på ordkortet. De flesta hade skrivit av ordet minst fem gånger i skrivhäftet. Eleverna behöver hjälp av en vuxen för att kunna klara av läxan. I onsdags fick eleverna en ny läxa med ett nytt ord på ordkortet. Hittar man inte ordet “Sa” så skriver man ändå av ordet i skrivhäftet och läser texten så gott man kan själv eller med hjälp av en vuxen. Då det är påsklov så har eleverna två veckor på sig med den nya läxan. Lycka till! 

Ord som börjar på G

I tisdags hade vi två matematiklektioner. Vi spelade olika tärningsspel och strategispel på den ena lektionen och på den andra arbetade eleverna med siffror och antal i arbetsboken. 

Spela fia med knuff och öva på att räkna prickar på en tärning
Vem blir först av med sina ägg ur korgen?
Tre i rad är ett strategispel.

I torsdags såg vi en film som tog upp fakta om vad som händer med växter och djur under våren. Sedan var det roligt att gå ut och besöka vår naturruta för att se tecken på att våren är på gång: 

Naturrutan den 25/3

 I dikeskanten växte det tussilago och blåsipporna lyste blått och lila bland de torra eklöven. Några buskar hade fått små knoppar. Myrorna i stacken hade vaknat.  

Tussilago i dikeskanten
blåsippor
Myrorna har vaknat i myrstacken

Då det är påsk nästa vecka har vi naturligtvis pratat om varför påsk firas. Vi såg en film och samtalade kring detta. 

Efter påsklovet börjar nya elever i båda förskoleklasserna. Vi hoppas att de ska trivas hos oss. 

Nu önskar vi er en trevlig helg och ett skönt PÅSKLOV! 

Vi ses tisdag den 6/4 kl. 8.10 igen. 

Åsa Annika Alexandra Lorena Sulejman Malin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *