Veckobrev v.14

Veckobrev v.14  6/4 – 9/4 2021 

Hoppas att ni alla hade ett lugnt och skönt påsklov. Även om man inte firar påsk så är det skönt med en ledighet. Eleverna berättade om vad de gjort under ledigheten och det lät som om de flesta hade lekt och haft det bra under lovet. 

Den här veckan har vi hälsat några nya elever välkomna till oss på Tingvallaskolan. Vi har fokuserat på våra klassrumsregler och även på hur det kan kännas att komma ny till en klass. För att lära känna varandra bättre har vi haft “Lekgrupper” på förmiddagens rast. Eleverna har blivit indelade i grupper om 4-5 stycken som ska leka tillsammans och komma överens om vad man ska leka. På detta sätt samlar eleverna nu Raketer/ Regnbågar till en belöningsfest/maskerad som de önskar ha i skolan. Vi hoppas att det ska gå bra och att festen snart ska bli av! 

På våra språksamlingar den här veckan har vi fokuserat på var i ordet man hör ett visst ljud. Är det först? Är det i mitten? Eller är det sist i ordet? Vi har jobbat med både “S” och “L”. 

I onsdags lyssnade vi på elevernas läsläxor och det är roligt och spännande att följa deras utveckling. Några har övat mycket och det ger resultat. Bravo! Det nya ordet är “Nu”. Detta ord är meningen att man ska kunna läsa utan att behöva ljuda ihop bokstäverna. Även om man inte hittar ordet i texten så kan man läsa från ordkortet och ordet ska skrivas i skrivboken. 

Som en extra övning i svenska har vi kopierat upp arbetsmaterial som vi jobbar med. Några skriver ord, andra kryssar över de ord som börjar på den aktuella bokstaven eller att hitta gömda ord i en bokstavsruta. 

Vilka ord börjar på bokstaven?
Skriv ordet

På våra mattelektioner i veckan har vi dels arbetat i arbetsboken med siffror och antal men också haft “Ute-matte” där eleverna parvis fick jobba med siffror och antal. Det ska vi fortsätta med flera gånger då alla inte hann färdigt med sin uppgift. 

Siffra och antal
Arbete i arbetsboken
Siffra och antal

På väggen i klassrummet sitter det nu vackra blåsippor som vi gjort. Viktigt att kunna lita på sig själv, lyssna på en instruktion och sedan följa en checklista för att få till det resultat man önskar. 

Blåsippan är ett vårtecken. Blåsippan är fridlyst.

Hoppas att vårvärmen kommer tillbaka i nästa vecka 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Malin Daad Alexandra 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *