Veckobrev v.15

Veckobrev v.15  12/4 – 16/4 2021 

Den här veckan har vi arbetat extra med bokstäverna “Kk” och “Qq”. Vi upptäckte att det var väldigt svårt att komma på ord som börjar med bokstaven Q. Kaka, katt och ko var några av de ord vi samlade gemensamt och som vi sedan skrev i våra bokstavshäften. Eleverna har blivit snabba på att skriva bokstäverna. De tycker att det är enklare nu och när man jämför hur eleverna skrev i början av läsåret så är handstilen mycket mera prydlig och läsbar. 

Ord i bokstavsboken

I tisdags var det dags för en utflykt till vår närmaste bondgård, Droppsta gård som den heter. På gården fick eleverna bekanta sig med kor, kalvar och en tjur. Mycket spännande tyckte de flesta. Några elever berättade att de aldrig tidigare hade varit så nära en ko att man kunde klappa den. På gården såg vi hur bonden, med hjälp av en traktor, kunde ge hö till djuren. En liten kalv, som bara var några timmar gammal, fick också en märkning i örat av bonden. Att det luktade lite och att marken var lite lerig fick man stå ut med. Innan vi gick tillbaka tittade vi också på några får i en hage. 

Droppsta gård
Ko som tuggar hö
Kalvar
får i hagen

Vi har sett en faktafilm om kor för att lära oss lite mer om detta djur. Eleverna har lärt sig att man av mjölken kan göra bl.a ost, yoghurt och smör. Att kor äter gräs. Eleverna har sedan fått rita varsin bild från besöket på bondgården.  

I onsdags lyssnade vi på elevernas läsläxor. Roligt att höra hur elevernas läsförmåga utvecklas när de övat mycket hemma. De har nu fått ordet “Och” att öva på. Se till att läsläxan ligger i väskan varje onsdag då vi lyssnar på eleverna och lämnar ut en ny läxa.  

På vår värdegrundslektion har vi övat på att hålla en ballong i luften minst 30 sekunder. Det är ganska svårt då man inte får släppa varandras händer. Det kräver samarbete. 

Den här veckan har vi samlat belöningsregnbågar/raketer på vår första rast. Eleverna leker i grupper om 4-5 personer och då gäller det att hålla sams och leka gemensamt. Det är roligt att se och höra hur positiva de flesta är till att på detta sätt lära känna sina klasskamrater och på detta sätt utveckla det sociala kontaktnätet. Vi kommer i nästa vecka att ha nått målet så att en liten maskeradfest kan hållas i klassrummet. Vi återkommer om vilken dag det blir. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Daad Malin Lorena Alexandra 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *