Veckobrev v.16

Veckobrev v.16  19/4 – 23/4 2021 

Veckan inleddes med varmt och soligt väder. Många elever tyckte att det var så varmt att jackan åkte av på rasten. I slutet på veckan fick vi vara med om ett bakslag då nästan vintern kom tillbaka. Det är vad man kan kalla ett “aprilväder”. 

“Veckans bokstäver” har varit “Cc” och “Zz”. Att ord stavas med bokstaven “C” är inte så lätt då det kan låta både som ett S, ett K eller som “Ch”. Vi kom i alla fall på att citron, cirkus, cykel, clown, chips och citronfjäril stavas med “C”. Vi har skrivit i våra bokstavshäften, gjort collage med bilder ur tidningar och skapat väldigt fina citronfjärilar till vår temavägg. På bokstaven “Z” kom vi på att zebra och zombie börjar på “Z” och vi har också gjort en bilduppgift där eleverna skulle rita färdigt en påbörjad bild. 

Veckans bokstäver : c och z
Citronfjärilar på tema-väggen
citronfjärilar
Lite fakta om citronfjärilen
Göra färdigt zebran…

I tisdags fick eleverna en ny chans på ute-matten med att parvis samla saker och para ihop siffra med antal. Den här gången blåste det inte och eleverna plockade saker som inte var så stora så alla klarade av sin uppgift galant. I arbetsboken arbetade eleverna också denna gång med siffror – antal. 

Ute matte siffran 1-5.
6-10

I onsdags besökte vi vår naturruta. Gräset börjar nu bli grönt och hela dungen var full med vitsippor. Det är så vackert. Vi såg också myror och spindlar. I närheten av skolan såg vi påskliljor och tulpaner som hade börjat blomma. Våren är verkligen på väg. 

Naturrutan den 21/4
Vitsippor
Tulpaner

De flesta hade läst sin läs-läxa och skrivit ordet i häftet. Några kan hela texten utantill, andra har lyssnat när en vuxen läst och letat efter ordet och några kan läsa texten själv utan hjälp. Vi är alla olika och vi är bra på olika saker. Att göra sitt bästa är dock viktigt. Nästa vecka blir det ingen läs-läxa på onsdag utan läxan de fick är till den 5/5. 

På våra språksamlingar har eleverna fått ljuda ut ord och lägga plastbitar vid varje ljud de hör. Kompisarna ska sedan gissa vilket ord man tänkte på. 

Vi kommer att fortsätta med våra lekgrupper på den första rasten även om vi nu nått vår belöning. Vi samlar till en ny belöning i nästa månad. 

Den här veckan har en student från Uppsala universitet börjat sin praktikperiod här på vår skola. Hon heter Naz och kommer att vara här i 4 veckor. 

Nästa vecka kommer vi att ha en tema-vecka om miljö. 

Trevlig helg! 

Åsa Annika Daad Malin Lorena Alexandra Naz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *