Veckobrev v.17

Veckobrev v.17  26/4 – 30/4  2021 

Den här veckan har vi kallat för en “Miljövecka”. Vi har jobbat kring allemansrätten och kring återvinning av material. 

I måndags fick eleverna ta hem ett häfte där de sorterat saker efter material. När saker ska återvinnas måste man kunna sortera soporna på ett rätt sätt. Med hjälp av utbildningsradions program “Barr och Pinne räddar världen” har vi fått nya kunskaper om hur man ska vara rädd om miljön. Att återvinna saker är bra, att inte spola ned något i toaletten förutom toalettpapper och det som kommer ifrån kroppen och vad allemansrätten innebär är saker vi lärt oss i veckan. I tisdags fick eleverna göra grupparbete kring allemansrätten och på onsdagen gick vi på en tipspromenad där eleverna visade att de lärt sig mycket kring detta miljöarbete. Då eleverna visade goda kunskaper fick var och en också ett “Allemansrättspass” som bevis på detta. 

Grupparbete
Samtal kring grupparbetet
Olika grupparbeten kring allemansrätten
En av frågorna på tipspromenaden

I går torsdag, fick eleverna lära sig lite kring varför man firar valborg. Att man hälsar våren välkommen med sång och eldar. Att förr tände man eldar för att varg och björn skulle skrämmas iväg innan man släppte ut kor och hästar i hagarna. Eleverna fick sedan tillverka en gemensam valborgsmässoeld med hjälp av papper. Tyvärr kommer det inte att vara några riktiga eldar i år då Covid19 sätter stopp för folksamlingar. Hoppas på att vi nästa år får njuta av vacker vårsång och värmande brasor. 

Raketens ”eld”

Veckan avslutades med att vi gick iväg till vår naturruta och plockade skräp. Allt skräp gick vi sedan till återvinningen med och sorterade på bästa sätt. Till lunch åt vi korv och bröd ute på skolgården. Även fritids har jobbat kring miljön den här veckan på lite olika sätt.   

Papper i påsen
sortering vid återvinningen
Fritids har också sorterat

Nästa vecka fortsätter vi skolarbetet med bl.a. arbete kring bokstäver. Kom också ihåg läsläxan är till på onsdag den 5/5. 

Kom ihåg att det inte är någon skola den 13/5 och den 14/5 

Trevlig Valborg och Första maj! 

Åsa Annika Lorena Alexandra Daad Malin Naz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *