Veckobrev v.18

Veckobrev v.18   3/5 – 7/5 2021 

Nu har vi snart arbetat igenom alla bokstäver i alfabetet. Den här veckan var det “Dd” och “Jj” som vi arbetade lite extra kring. Nästa vecka blir det de sista två bokstäverna som vi kommer att arbeta kring.  På våra språksamlingar har vi arbetat med bokstäver. Tidigare har vi mest fokuserat på ljud och hur det låter men när man ska lära sig läsa måste man också känna igen bokstäverna. Vi har samlats på mattan och gjort övningar tillsammans kring bokstavskännedom. 

I tisdags hade vi två matematiklektioner. Eleverna arbetade med siffror/ tal och med begreppen hälften och dubbelt i arbetsboken. På vår utomhus-lektion fick eleverna arbeta parvis och lösa små uppdrag. Dessa handlade kring matematiska begrepp om olika storlekar, längd, former och antal. Kul att se elevernas engagemang! Några hann med flera uppdrag. 

Antal – siffra
Hälften och dubbelt
uppdrag: olika storlekar
Uppdrag: rektangel

I onsdags hade de flesta kommit ihåg att ta med läsläxan. Några hade övat jättemycket på texten och memorerat den utantill, några kämpar med att läsa ordet på ordkortet och några har lyssnat när en vuxen läst texten och försökt hitta veckans ordbild i texten. Tyvärr finns inte ordet med i alla texter men ordet kan ändå skrivas i skrivboken. Den här veckan är det ordet “Jag” som eleverna ska lära sig att läsa. Läxan är till onsdag den 19/5. 

På torsdagen lekte vi några gemensamma lekar för att stärka gruppkänslan. Vi har också fortsatt med våra lekgrupper på förmiddagsrasten. Vi har nu lyckats samla ihop tillräckligt med raketer/regnbågar att vi i nästa vecka kommer att gå på utflykt till Sätuna-parken och ta med lunchen dit. Vi planerar att göra detta på onsdag den 12/5. Hoppas vädret är skapligt bara… 

På torsdagen fick också eleverna en lektion i vad en “Dikt” är. En text som ofta förmedlar någon slags känsla. Vi försökte sedan att gemensamt skriva en dikt om våren. Vi tycker resultatet blev bra. Dessa dikter kommer vi att sätta upp utanför matsalen. 

Vårdikt
Vårdikt
Vårdikt

Nästa vecka:  måndag och tisdag arbete i klassrummet. På onsdag utflykt till Sätuna-parken. 

                         torsdag 13/5 och fredag den 14/5 är skolan stängd.  

Trevlig helg! 

Åsa Annika Lorena Alexandra Daad Malin Naz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *