Veckobrev v.2

Veckobrev v.2  8/1 – 11/1 2019 

Välkommen tillbaka efter julledigheten! Nu börjar vårterminens arbete och alla var glada att få träffas igen efter drygt två veckors ledighet. 

I tisdags såg vi de sista avsnitten av julkalendern. Vi ville ju alla se hur det gick i julkampen och med stationshuset. På tisdagen arbetade vi också med sammansatta ord. Vi skrev ord som började med “snö” som t.ex. snögubbe, snöflinga, snölykta och snöboll. Eleverna fick sedan skriva valfritt ord och illustrera med bild. Dessa sitter nu på temaväggen . Här fick vi tillfälle att arbeta tematiskt med både svenska, bild och natur. 

På onsdagen åkte vi skridskor i ishallen igen. Oj vad duktiga eleverna har blivit på att hålla balansen! Det är roligt att följa deras utveckling på skridskobanan. 

I går hade vi en lång lektion om värdegrundsarbete. Vi samtalade om ord som integritet, tafsare och nättroll. Vi läste en saga där texten handlade om dessa ord och hur man ska göra om något inte känns bra. Säg “STOPP” sa eleverna. Vi diskuterade kroppens privata delar och att alltid berätta för en vuxen som man litar på om man känner att något inte känns rätt. Eleverna ritade också en bild om det som texten handlade om. 

I veckan har vi också arbetat med att höra det sista ljudet i ett ord och vi har lekt olika språklekar om detta som t.ex. memory. 

Vi har också gjort väderstatistik över december månad. Vi konstaterade att det hade varit flest av de molniga dagarna. Vi jämförde med tidigare månader och såg att det bara var i september som de soliga dagarna hade varit flest. Många bra diskussioner hade vi när vi läste av stapeldiagrammet. 

Idag har vi arbetat mycket med svenska språket. Vi har samlat ord på bokstaven “s”, skrivit ner orden i loggboken arbetat i arbetsboken med bokstäverna “S” och “Å” och även lekt språklekar med det sista ljudet i ett ord. Efter rasten har vi haft julgransplundring. Vi har dansat ut julen med hjälp av traditionella sånglekar och sedan krossat och ätit upp våra pepparkakshus . 

 Vi har nu satt upp listor utanför klassrummen där ni kan fylla i vald tid för utvecklingssamtal. Vårterminens utvecklingssamtal äger rum: onsdag den 23/1 och tisdag den 29/1. Var snäll och boka in er så snart som möjligt. 

På gång: tisdag den 29/1 kommer vi att besöka Skansens Djurpark i Stockholm. Vi kommer att träffa en guide som ska visa oss hur djuren klarar sig på vintern. Vi kommer att få se nordiska vilda djur och lära oss mycket om dessa. Den dagen börjar vi som vanligt kl. 8.10 men beräknar vara tillbaka till ca. 14.00 på Tingvallaskolan igen. Vi tar med matsäck från skolan 

Glöm inte att sjukanmäla på Dexter varje sjukdag. Talsvarstjänst 08- 124 515 32. 

Trevlig helg !  Åsa Annika Lorena Daad 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *