Veckobrev v.20

Veckobrev v.20  17/5 – 21/5  2021 

Vi hoppas att ni alla hade en skön, lång helg. Några dagar var ju också riktigt soliga och varma. Skönt! 

I måndags arbetade vi på våra svenska-lektioner med olika material. I elevernas mappar finns varierande arbetsuppgifter där de övar sig i bokstavskännedom, läsning och skrivning. Eleverna fick också i grupper spela olika sällskapsspel. Då övade sig eleverna i att höra rim, koppla bild med ord och känna igen första bokstaven i ett ord. 

Olika sällskapsspel där eleverna övar sig i svenska språket.

Den här veckan har vi jobbat mycket med olika begrepp i matematiken. Det är viktigt att repetera många gånger och på olika sätt för att eleverna ska förstå och bli förtrogna med begreppen. Vi har jobbat med hälften och dubbelt och med olika lägesbegrepp. Vi har kompletterat övningarna med att se avsnitt från olika UR- program såsom “Katten musen tiotusen” och “Livet i mattelandet”. 

Arbete i arbetsboken.
Lägg pennan ”på” stolen.
Lägg pennan ”under” stolen.

I onsdags lämnade vi ut den sista läsläxan för den här terminen. Eleverna fick ordbilden ”har” att leta efter i texten. Hoppas att ni fortsätter att öva på läsningen ni som kommit igång så bra! 

På torsdagen hade hela skolan en brandövning. Vi arbetade med detta som ett litet tema den dagen. Vi pratade om utrymningsvägar, att röken är farlig, att snabbt ta sig ut, att räkna alla och om larmnumret 112. Vi såg en film, läste en saga och eleverna fick också rita ett händelseförlopp kring brandövningen. 


Vi ritar ett händelseförlopp.

Fredagen var den sista dagen för lärarstudenten Naz som varit i skolan under 4 veckor. Vi önskar henne lycka till med de fortsatta studierna. 

Vi önskar alla en trevlig helg! 

Åsa Annika Daad  Lorena  Malin Alexandra Naz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *