Veckobrev v.21

Veckobrev v.21  24/5 – 28/5  2021 

Nu har vi verkligen kommit till slutet på det här läsåret. Pingst-helgen har passerat och nu är vi inne i sista veckan i maj och våren tar slut. Sommaren står för dörren! Dock har denna vecka bjudit på ruskigt regnväder. Vi ser fram mot sol och värme som kommer till helgen enligt väderprognosen. 

I måndags var det dock skapligt väder så vi passade på att leka vid Tvärvägens lekplats. 

Tvärvägens lekplats

Vi har i veckan arbetat med matematik på olika sätt. Vi har praktiskt jobbat med talraden. Talraden mellan 0-10. Vi har använt oss själva när vi pratat om begreppen först, sist, före emellan och efter. Vi har stått i led och flyttat oss efter instruktion. Vi har jobbat med begreppen framför och bakom. Alla var mycket engagerade. På UR-play såg vi ett avsnitt från “Miniräknarna” som tog upp dessa begrepp på ett bra och roligt sätt. I arbetsboken fick eleverna visa att de förstått det vi arbetat kring. Med talraden kan man jobba på en massa olika sätt. Vi använde bl.a klädnypor och glasspinnar med siffror på. 

Vi tränar på talraden
Glasspinnar med siffror

I onsdags lyssnade vi på elevernas sista läs-läxa. Ordbilden för de flesta var ”Har”. Tanken har varit att eleverna med hjälp av vårdnadshavaren i hemmet ska läsa texten i boken man får i läxa och ordbilden så mycket att ordet blir bekant för eleverna. Tyvärr kanske inte alla hade gjort läxan på det sättet. När vi hade ett “Ordbingo” förstod vi att många inte kunde läsa ordbilden. Som tur var så jobbade vi två och två och på så sätt kunde man hjälpas åt att hitta ordet. Ett klistermärke blev “vinsten” vid Bingo! 

ord-bingo med ordbilder vi haft i läxa

Den här veckan har vi jobbat vidare i våra svenska-häften. Några har gjort ordrebusar, andra har kryssat ord som börjar på en speciell bokstav och en del har skrivit ord som innehåller tre ord. Alla har försökt så gott man kan och eleverna har varit duktiga på att hjälpa och stötta varandra. Kul! 

Ordrebus
hitta ord

Då flera bland personalen har varit sjuka i veckan har vi haft vikarier i regnbågens förskoleklass. Det har tyvärr varit lite rörigt och pratigt. Hoppas nästa vecka blir lugnare och att de flesta är friska igen. 

Ett förtydligande kring sommaravslutningen:  

Avslutningen för det här läsåret sker fredag den 11/6 kl.8.30 – 10.00. Därefter börjar sommarlovet! Avslutning endast för elever och personal. 

Nästa vecka kommer eleverna att få träffa sin blivande lärare i årskurs 1. Det sker på onsdag den 2/6. Läraren kommer att träffa eleverna i vårt gamla klassrum men även visa det nya klassrummets lokaler.  

Trevlig helg! 

Åsa Daad Lorena Alexandra Isak Sulejman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *