Veckobrev v.34

Veckobrev  v. 34  19/8 – 23/8 2019 

Äntligen har vi fått träffa våra nya förskoleklasselever. Vi är jätteglada att vi nu har börjat vårt läsår tillsammans. 

  Den här veckan har vi fokuserat på att lära känna varandra. Vi kommer att jobba de första veckorna med att få alla att känna glädje och att känna sig trygga här på skolan. 

 Vi har läst böcker om vänskap, arbetat i ett arbetshäfte som vi kallar “Boken om mig” och lekt mycket lekar tillsammans. Vi har också påbörjat ett collage där våra trivselregler ska finnas. Vi har hittills bestämt gemensamt att : Ingen ska behöva vara ensam, att vi lyssnar på varandra och att man ska dela med sig. 

Arbetshäfte ”boken om ..”
Begynnelsebokstav
Trivselregler

Våra lekar syftar till att lära sig att delta, utföra och slutföra en lek på bästa sätt. Att känna glädje och gemenskap är viktigt när man leker.  

Katten och musen

Några fredagar framöver med början i morgon den 23/8, kommer vi att åka till Sigtuna bibliotek och delta i ett Bok-äventyr som lärare på Kulturskolan leder tillsammans med oss. Vi kommer att åka med bussen på morgonen och vi tar med frukten och äter sedan lunch på skolan som vanligt.  

Nästa vecka:   

På måndag 26/8 har vi vår första idrottslektion. Ta med idrottskläder för inomhusbruk , idrottsskor och handduk för att använda efter duschen. Idrotten kommer att bedrivas i idrottssalen på måndagar. Senare i oktober kommer vi att åka skridskor i ishallen och då flyttar vi idrottslektionen till onsdagar. Mer info om detta kommer senare. 

På gång: 

Glöm inte föräldramötet den 3/9 kl. 18.00. 

Tider för utvecklingssamtalen finns nu på anslagstavlan utanför klassrummet. Fyll i elevens namn så snart ni kan. 

Trevlig helg! Åsa Annika Gracia Daad Lorena Adhanet 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *