Veckobrev v.4

Veckobrev v.4  21/1 – 25/1 2019 

Den här veckans bokstäver har varit “Ff” och “Ii”. Vi börjar arbetet med att se ett avsnitt ur “Bokstavslandet” från Ur där vi lyssnar noga för att få tips på ord på rätt begynnelsebokstav som vi sedan använder oss av när vi samlar på ord. Vi jobbar gemensamt i arbetsboken och tar hjälp av varandra och i i veckans kapitel jobbade vi med att räkna ljud i ord och även om motsatser. På collagen finns det bilder på flickor, fingrar, fötter, frukt, instrument, inomhus och ishockey. 

Vi har hela veckan arbetat med att lägga till och ta bort ett ljud från ett ord och då få ett nytt ord. Vi har tagit bort första ljudet, sista ljudet och lagt till ett nytt ljud framför ett ord. Dessa lekar är viktiga för elevernas uppfattning om fonemen i ord. Vi använder klossar i olika färg för att göra det tydligt för eleverna. 

På tisdagen arbetade vi med matematik och området “mönster”. Eleverna trädde armband i ett mönster som sedan skulle omsättas antingen med hjälp av klossar eller ritas av på papper. En bra övning som vi hade bra samtal kring och som alla tyckte var roligt att göra. 

Vi åkte skridskor i onsdags igen och nu fick alla elever pröva att åka utan stöd av något hjälpmedel. Tänk så bra det gick! På eftermiddagen och tidiga kvällen hade flera elever sitt utvecklingssamtal. Tack för trevliga samtal med engagerade elever och vårdnadshavare! 

I går fortsatte arbetet med temat “vinter”. Vi lärde oss nya fakta om fågeln Domherren. Den stannar i Sverige under vintern, den äter frön och knoppar, den har ett svart huvud och hanen är röd på bröstet. Eleverna har också fått måla domherrar med flaskfärg och dessa sitter nu i tematrädet. Vi hade också en kortare lektion om värdegrunden där vi pratade om ordet “förlåt” och hur man använder ordet och vi gjorde “vädermassage” på varandra. 

I dag har vi gjort en “mind-map” /tankekarta om vilka vilda djur det kan finnas i Sverige och om vilka vi tror vi ska få se på studiebesöket på Skansen på tisdag. Vad är vilda djur för något? Det har vi också samtalat kring. Veckan har slutat med en musiklektion och vi har sjungit vintersånger och sånger till en föreställning vi ska få delta på i mars månad med kulturskolan. 

I dag har vi också sagt hej då till Sandra som flyttar till ett annat land. Vi önskar henne lycka till i framtiden. 

Nästa vecka: På tisdag den 29/1 åker vi till Skansen, Stockholm på studiebesök. Vi tar med lunch (hamburgare) från skolan och även frukt och dryck. Eleverna ska inte ta med sig något. Vi börjar vanlig tid kl. 8.10. Beräknar vara tillbaka till ca. Kl.14.00. 

Vi åker skridskor som vanligt på onsdagen. 

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *