Veckobrev v.42

Veckobrev v.42  14/10 – 18/10 2019 

På måndagen var det dags för Regnbågens förskoleklassgrupp att besöka biblioteket för att där få sina bibliotekskort. Båda grupperna har träffat Petra som arbetar på biblioteket och  fått följa med på ett litet äventyr för att hitta våra bibliotekskort som “Draken” hade tagit. Under äventyret fick eleverna tillfälle att lära sig hitta bland böckerna och det slutade sedan med att i “skogen” fanns ett rede med ägg i och i ett av äggen låg våra bibliotekskort. 

Petra visar var faktaböcker finns.
Här fanns våra lånekort

Eleverna i Raketens grupp arbetade på måndagen i stället med bokstaven “A” i både arbetsboken och med hjälp av ipad. 

I tisdags fick båda grupperna besök av Susanne från folktandvården. Hon berättade för oss om hur man bäst sköter sina tänder. Att borsta sina tänder är viktigt och även att inte småäta utan låta tänderna vila mellan måltiderna. Som present fick vi också varsin tandborste. Vi avslutade med att skölja våra tänder med fluor och det kommer vi att göra en gång/ vecka här i skolan. 

Vi har alla tänder
Susanne pratar om hur man tar hand om sina tänder
Tandborste som present

På våra mattelektioner har vi arbetat med begreppet störst och vi har jämfört långa föremål i klassrummet. Eleverna har använt sig av start-slutpunkter när de samarbetat och vi kom fram till att whiteboarden var längst av de olika långa föremålen som eleverna fick mäta med hjälp av pappersremsor. 

Mäta långa föremål

På onsdagen åkte vi skridskor i ishallen igen. Kul att så många har fått egna skridskor och hjälmar. Eleverna tränar uthållighet och balans men också samarbete och att turas om. 

I går hade vi en värdegrundslektion där vi pratade om vad som gör att man kan bli ledsen. Vi såg en film om en flicka som inte fick vara med och leka och inte bli bjuden på fest. Många bra tankar och funderingar till lösningar på problemet. Eleverna har också ritat och skrivit i sina häften “boken om mig” 

Detta gör mig ledsen…

På musiklektionen sjöng vi bl.a. sången “I natt jag drömde” som hela skolan ska sjunga på FN-dagen den 24/10.  

Nästa vecka:  Onsdag den 23/10 skridskoåkning i ishallen. Ta med skridskor+hjäm och varma kläder. Alla måste ha vantar på isen. 

Torsdag den 24/10 har vi en temadag om FN och barnkonventionen. 

Trevlig helg! Åsa Annika Adhanet Gracia Daad. Lorena är fortsatt sjukskriven. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *