Veckobrev v.45

Veckobrev v.45  5/11 – 9/11 2018 

 

Hoppas att ni alla hade ett skönt höstlov, eller läslov som vi i skolan också kallar det. 

Den här veckan har vi påbörjat en kartläggning i svenska. Eleverna skulle försöka berätta något sammanhängande med “röd tråd”. De skulle också beskriva en sak och kompisarna skulle få gissa vad det var de beskrev. Eleverna fick också följa en instruktion i flera led. Kartläggningen kommer att fortsätta vid flera tillfällen. 

I måndags fick eleverna rita sitt hus och sedan klistra på fotot som vi tog när vi var runt och besökte alla elevers adresser. Dessa bilder sitter nu utanför klassrummen. 

På tisdagens simlektion fick flera elever tillfälle till att simma i den djupa bassängen. Några kan t.o.m. simma utan flythjälp även om målet med besöken i badhuset är att känna glädje och få vattenvana. 

Den här veckan har vi på våra språklektioner jobbat med att lägga till ett ljud och även hitta på ord som börjar på ett visst ljud. 

På mattelektionen med Åsa fick eleverna pröva på att mäta ytor i rummet med olika saker. Vi mätte med bl.a. plastskedar, trådrullar och tandpetare. Att mäta ett bordsben var svårt då sakerna ramlade. Vi fick gemensamt klura ut det bästa sättet. Sakerna var olika långa och då blir också antalet saker olika många konstaterade eleverna.

På Annikas lektion fick eleverna arbeta med begreppet “kortast”. De arbetade både praktiskt och i ett arbetsblad. 

I går hade vi Tema- arbete. Då en av veckans bokstäver är “Ee” så gjorde vi ett arbete kring ekorren. Vi jobbade i EPA- modellen och skrev i en lärotriangel det vi visste, vad vi ville lära oss och vad vi sedan lärt oss under lektionen. Vi läste faktatext och såg på film från ur.skola. Vi avslutade arbetet med att rita ekorrar som nu sitter i vårat tema-träd.  

I dag har vi varit ute i skogen för att leta efter kottar som ekorren har ätit på. Vi har också fått en introduktion i vad ett “Luciatåg” är för något. Som avslutning på veckan har vi haft musik och sjungit några av sångerna vi ska lära oss till Luciafesten. 

Nästa vecka: Hela veckan är en barnboksvecka. Vi kommer att presentera olika sagofigurer för att locka till intresse för läsning av böcker. Vi kommer att på torsdagen den 15/11 ha en liten maskerad med dans och då får eleverna själva klä ut sig om de vill. 

Vi går till badhuset som vanligt på tisdag 13/11. Raketen börjar kl. 8.00. 

I dag lämnar vi också med en enkät från skolinspektionen som vi vill att ni går in och svarar på. 

Skolsköterskan på Tingvallaskolan lämnar också en blankett till er föräldrar att fylla i om olika hälsouppgifter. Lämna tillbaka den blanketten så snart som möjligt. 

Trevlig helg! Åsa Annika Lorena Daad 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *